Hiç Aklından Çıkmasın! - 3

Sevgiye aç olma hali çok tehlikeli. Etrafta olup biteni taraflı algılamana, beğendiğin kişinin her hareketinden anlam çıkarmana, beğenmediğin kişinin bile beğenisini kazanma ihtiyacı duymana yol açar. Sevgiye muhtaç değil sevgi saçan biri olmayı hedefle. Sevgi sadece alınmaz, verilerek de hissedilir.

Sırf yeni birileri ile tanışmak adına kendinle taban tabana zıt ortamlara girme. Deniz tuttuğu halde yelkene merak salman, gece hayatından hoşlanmadığın halde barlarda takılman, resme ilgi duymadığın halde galeri galeri dolaşman olumlu netice vermeyecektir. Zevklerine hitap etmeyen biryerde tanıştığın kişi seninle beraber olmaya başladıktan sonra da eski alışkanlıklarına devam edecek. İnsanları değiştirebileceğin yanılgısına kapılma.

Haberin Devamı

Dışarı çıkmayı seviyorsan kendine müdavim mekanlar edinmende fayda var. Tanımadığın ve sana ilgi duyan biri, sana nerede ne zaman ulaşabileceği hakkında fikir sahibi olmuş olur. Bu bir sabah yürüyüşü de olabilir, bizi biz yapan rutinler güzeldir.

Gece dışarı çıktığında birileri ile tanışmak istiyorsan sürü halinde dolaşmaktan vazgeç. 2-3 kişiden fazlası kalabalığa giriyor, dışarıdan birinin sana yaklaşmasını engeller. Mekanda köşedeki bir masaya çakılıp kalmaktansa orta bir masa ya da barda oturmayı tercih et. WC'ye giderken ya da bardan içki alırken ortalığı kolaçan etmende bir sakınca yok.

Yeni boşanmış ya da uzun süreli bir ilişkiden henüz çıkmış biri ile ayrılık sonrası dönemin ilk 6 ayında beraber olma. Durumu benimsemesini ve ilk önüne çıkan ile beraber olduğu dönemi atlatmasını bekle.

Sevgilinin ilgi alanlarını iyi bil ve seninle konuşamayacağı bir konu olmamasına dikkat et. Bunu sağlamak için de daha az eleştir, daha çok dinle. Ne iş yaptığını tam olarak kavra, bütün arkadaşlarını ismen de olsa karakter olarak tanı. Kayak yapmayı seviyorsa, sen sevmesen dahi en az birkaç kere ona eşlik et, ki ileride bir hikaye anlatılırken tam olarak neden bahsedildiğini anlayabil. Senin konulara fransız kalman zaman içerisinde onun da seninle olan paylaşımlarını azaltmasına ve kendisini daha iyi anladığını düşündüğü bir başkası ile yakınlaşmasına sebep olur.

Haberin Devamı

İçten bir gülümsemenin seni en iyi makyajdan daha çekici kıldığını unutma.

Giyim-kuşam, saç-makyaj, takı-toka zevk meselesi, kullanıp kullanmamak sana kalmış. Bir kadını çekici kılan etek-ruj-jartiyer değil; mimikler, ses tonu, konuşma tarzı, seçilen kelimeler, yürüyüş stili, endam, tavır ve davranışlarıdır.

Sevildiğinizi hissettiğiniz aşk dolu bir hafta olsun,

Sibel ŞENGÜL