Gündem İddia üzerine girdiği gölde hayatını kaybetti

İddia üzerine girdiği gölde hayatını kaybetti

13.07.2018 - 15:18 | Son Güncellenme:

Tekirdağ'da iddia için göle girip kaybolan 29 yaşındaki Murat Koca'nın cesedi dalgıçlar tarafından bulundu.

İddia üzerine girdiği gölde hayatını kaybetti

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde Murat Koca (29), arkadaşları ile Kazak Gölü'nü yüzerek geçme iddiasının ardından girdiği suda kayboldu.

Haberin Devamı

Kapaklı'da dün akşam saatlerinde iddiaya göre, alkol alan 4 arkadaş, daha sonra Kazak Gölü'nün bulunduğu mesire alanına geçti. Burada arkadaşlar arasında 'Gölü yüzerek geçersin, geçemezsin' tartışması üzerine iddiaya girildi. İddia üzerine gölü yüzerek geçeceğini söyleyen Murat Koca, suya girip yüzmeye başladıktan bir süre sonra çırpınmaya başladı ve gözden kayboldu. Koca'nın kıyıdaki arkadaşlarının haber vermesi üzerine bölgeye polis, sağlık ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri, gölde Murat Koca'yı arama çalışması başlattı. Çerkezköy ilçesinde fabrikada işçi olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası Murat Koca'nın eşinin de hamile olduğu öğrenildi. Murat Koca'nın annesi Gülümser Koca ile eşi ve yakınları üzüntü içinde arama kurtama çalışmalarını izlerken, gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

GÖLDEN SU TAHLİYESİ YAPILDI

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde yüzerek karşıya geçme iddiası üzerine girdiği Kazak Gölü'nde kaybolan Murat Koca'yı arama çalışmalarını gün boyu sürdürdü. Dalgıç polisler ve AFAD suda arama yaparken, itfaiye ekipleri de gölden su tahliyesi gerçekleştirdi.

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ile Belediye Başkanı İrfan Mandalı da çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Mandalı, gölün 2,5 metre derinlikte olduğunu belirterek, "Bu yüzden suyu azaltmak için gölden su tahliyesi yapıyoruz." dedi.

Dalgıçlar yaptıkları aramalar sonucundan Koca'nın cesedine ulaşarak kıyıya çıkardı.

Ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılan Koca'nın cenazesi, buradan kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürülecek.

HAMİLE EŞİ VE ANNESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Murat Koca'nın hamile olduğu belirtilen eşi Şennur ile annesi Gülümser Koca, arama kurtarma çalışmalarını izlerken, sinir krizi geçirdi. Anne ve eşe ilk müdahaleyi olay yerinde bulunan sağlık ekipleri yaptı.