Gündem İnternetten Bağ-Kur Ve GSS Borç Sorgulama İle Prim Durumunu Öğren!

İnternetten Bağ-Kur Ve GSS Borç Sorgulama İle Prim Durumunu Öğren!

13.08.2015 - 12:31 | Son Güncellenme:

BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulama işlemleri artık online olarak da kolay bir şekilde yapılabilmektedir. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini nasıl yapıldığı ve BAĞ-KUR borç sorgulama işleminin detaylarına ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

İnternetten Bağ-Kur Ve GSS Borç Sorgulama İle Prim Durumunu Öğren

Çoğunlukla iyi ki var dediğimiz ve günümüzün en önemli haberleşme aracı olan internet sayesinde, artık bir işimizi bulunduğumuz yerden yapar olduk. Sağlık Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemleri de, artık internet üzerinden yapılabilmektedir. Bu durumda, GSS borç bilgilerini merak eden ve kontrol etmek isteyen vatandaşlar artık, bulundukları yerden, sadece internete giriş yaparak, merak ettikleri bilgilere ulaşabileceklerdir.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

zaman, bu durumda internet aracılığı ile GSS borç sorgulama işlemlerinizi aşağıda belirtilmiş olduğu gibi yapabilirsiniz;

İnternet aracılığı ile GSS borç sorgulama işleminizi yapabilmek için, ilk önce, http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonra ki aşamada açılacak olan sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz.

Sonra bir sonraki aşamada ise bu başlık altında yer alan diğer başlıklar arasından E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Hemen ardından karşınıza çıkacak olan yeni sayfada hemen en üst kısmında E-Hizmetler uygulaması şeklinde yer alan ibareye tıklayınız.

Haberin Devamı

Bu adımları yerine getirdikten sonra otomatik olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Bundan sonra açılacak olan sayfada ilk önce, sorgu türü yazan bölümde diğer ödemeler, sorgu tipi yazan bölümde ise GSS PRİM başlığı karşınıza çıkacaktır. Bu alanda girdikten sonra son olarakT.C. kimlik numaranızı kullanarak ve yine bu sayfada yer alan güvenlik kodu karakterlerini ilgili alana doldurarak, GSS prim borç sorgulaması işlemlerinizi sonlandırıp, borç durumunuzu öğrenebilirsiniz.

4B ya da Bağkur Borç Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bir sigorta kolu olan Bağkur ya da yeni adı ile 4B, kendi sigorta primlerini yine kendileri ödemek durumunda olan vatandaşların bağlı olarak çalıştığı bir sigorta koludur. Bağkur (4B) borç sorgulama işlemleri ise, bu prim borçlarının bilgisini öğrenmeye olanak sağlamaktadır. İnternet üzerinden de yapılabilen Bağkur (4B) sorgulama işlemlerinizi, aşağıda belirtmiş olduğumuz gibi yapabilirsiniz;

Burada Bağkur (4B) borç sorgulama işlemleri için ilk önce http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonra ise açılacak olan yeni sayfada E-SGK yazan başlığa geliniz. Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Bir sonraki aşamada ise, karşınıza çıkacak yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI şeklinde bulunan ibareye tıklayınız.

Haberin Devamı

Bu işlemide yaptıktan sonra artık otomatik olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaksınız.

Daha sonrasında, açılan bu ekranda e-devlet kapısı aracılığı ile sunulan hizmetler başlığı altında bulunan bölümler arasından, 4B Hizmetleri yazan başlığa geliniz.

Ardından 4B Hizmetleri yazan bu bölümün altında yer alan 4B Borç Durumu yazan başlığa tıklayınız.

Bunda sonra açılacak olan sayfada e-devlet şifresi mobil imza elektronik imza T.C kimlik kartıbanka seçenekleri arasında, e-devlet şifresi yazanı seçip devam ediniz. Daha sonra ise e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı kullanarak, Bağkur borç sorgulama işlemlerinizi yerine getirebilirsiniz.