Ekonomi İnternetten emekli maaşı hesaplanır mı?

İnternetten emekli maaşı hesaplanır mı?

13.10.2016 - 09:08 | Son Güncellenme:

İnternetten artık emekli maaşı hesaplama ve sorgulama yapılabiliyor. E-Devlet üzerinden yapılabilen emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi için vatandaşların önce kimlik doğrulama yapması gerekiyor. Bu çerçevede emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri dijital dünyada 7 gün 24 saat kesintisiz olarak gerçekleştirilebiliyor.

İnternetten emekli maaşı hesaplanır mı

Teknoloji dünyasında yaşanan gelişmeler ışığında artık vatandaşlar daha kolay ve daha pratik bir şekilde güncel işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan online Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetleri ile internette emekli maaşı hesaplama dönemi başladı. Günümüz Türkiye’sinde özel sektör alanında sigortalı olarak çalışan vatandaşların emeklilik dönemi geldiğinde ve bu haklarını alabildiklerinde ne kadar emekli maaşı alabilecekleri sorusunun yanıtını kolay, hızlı ve doğru bir şekilde alabilmeleri sağlanıyor.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde kurulduğu günden bu yana internet teknolojilerini vatandaşa sunmakta olduğu hizmetlerinde aktif şekilde kullanmaya özen gösteren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dijital platform üzerinde bu çerçevede oldukça geniş bir kapsama sahip olan e-SGK ağı oluşturdu. Günümüz Türkiye’sinde elektronik platform üzerinde yer alan en geniş kapsamlı kamu hizmet ağı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları ile sigorta mükelleflerinin hem sigortalılık hem de emeklilik işlemleri ya da bilgi edinmeleri konusunda internetin hızlı ve kolay işlem olanaklarından yararlanabilmesini sağlıyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan e-SGK ağı hizmet uygulamalarından birisi olan emekli maaşı hesaplama uygulaması ile de vatandaşların SSK sigortalılık durumlarına göre SSK emekli maaşının ne kadar olacağını öğrenebilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor.

Günümüz teknolojik imkanları çerçevesinde her yerden internete erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabilen vatandaşlar elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hesaplama uygulamasını kullanabiliyor. Bu şekilde Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) sigortası mükelleflerinin SSK emeklilik şartlarını tamamladıklarında devletten alacakları SSK emekli maaşının ne kadar olacağı bilgisine kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilmesi sağlanıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan bu online hesaplama uygulaması ekranı emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden yapılan hesaplamalar SSK hizmet güncel durumu, SSK emeklilik yaşı, SSK emeklilik hizmet süresi ve SSK emeklilik prim ödeme gün sayısı gibi etkenler göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor. Zaten bu çerçevede SSK sigortalısı ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK sicil numarası, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, nüfus il ve baba adı bilgilerini giriyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emeklilere yönelik olarak sunduğu emekli maaşı sorgulama isimli bir e-Devlet hizmeti bulunuyor. Tüm emekliler artık aldıkları emekli maaşlarının hem güncel ayın hem de geçmiş ayın ayrıntılı bilgilerini sadece dakikalar içerisinde e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştireceği emekli maaşı sorgulama işlemi ile öğrenebilme şansını yakalıyor. İnternet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde kimlik doğrulaması yapılarak gerçekleştirilebilen bu emekli maaşı bilgisi sorgulama işlemi için emeklilerin ‘sisteme giriş’ penceresinde kendisine sunulan ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ giriş alternatiflerinden birisini kullanarak kimlik doğrulama yapması gerekiyor.