Gündem İstanbul'da bugün kar yağacak mı? Meteoroloji uyardı

İstanbul'da bugün kar yağacak mı? Meteoroloji uyardı

28.11.2016 - 08:59 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'dan son dakika hava durumu uyarıları geliyor. Pazar gecesinden beri etkisini sürdüren kuvvetli yağış devam ediyor. İstanbul'da bugün özellikle yüksek yerlerde karla karışık yağmur bekleniyor. Meteoroloji hafta başında yaptığı tahminlerde kar yağışının bugün İstanbul'da olacağını bildirmişti..

İstanbulda bugün kar yağacak mı Meteoroloji uyardı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya ve Güney Ege dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Tüm yurtta 3 ila 6 derece düşeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (20-50 Kg/Metrekare), Antalya’nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri ile Kahramanmaraş’ın güneyinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare)olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerinde, İç Anadolu'nun doğusunda ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yoğun kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Marmara ve Kıyı Ege'de rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
Marmara Bölgesinde parçalı çok bulutlu, bölgenin doğu kesimleri ile Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ çevrelerinin yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın: Kuzeydoğu yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/sa) şekilde eseceği tahmin ediliyor. İstanbul bugün parçalı çok bulutlu, yağmurlu, zamanla yüksekleri karla karışık yağmurlu olması bekleniyor.