Kadınlar Neden Seksten Korkar?

Son yılların en çok konuşulan sorunlarından biri vajinismus. Yani kadının cinsel ilişkiyi reddetmesi, cinsel ilişkiye girememesi, vajinada oluşan kasılma sonucu cinsel ilişkinin imkansız hale gelmesi. Kadının seksten korkması erkek için oldukça şaşırtıcı olabilir. Ancak kadınların bir tür istemsiz tepki olarak geliştirdiği bu reaksiyonun arkasında tedavi edilmesi gereken bir çok detay var.

Kadının seksten korkması, vajinismus yaşaması ve cinsel ilişkiye girememesi kendi suçu veya hatası değil

Vajinismus kadının cinsel ilişki sırasında vajina girişindeki kasların istem dışı kasılması sonucu ilişkiye girememesi olarak tanımlanıyor.
Vajinismus sorunu yaşayan bazı kadınlarda vajina kaslarına ek olarak bacaklar ve karın, hatta tüm vücutta yaygın kasılmalar görülebiliyor. Panik atak benzeri kalpte çarpıntı ve nefes darlığı bu kasılmalara eşlik edebiliyor.
Yani beyler olan şey şımarıklık falan değil, baya vücudun istemsiz tepkisi.

Haberin Devamı

Uzmanlar vajinismusun yani kadının cinsel ilişkiye girememesinin sebeplerinin çocukluk yıllarına dayandığı konusunda hem fikir. Seks konusundaki tabular, yanlış bilgilendirmeler, yasaklar ve taciz kadının seksten korkması, kadının seksten soğuması ve vajinal kasılma sonucu cinsel ilişkiyi hem ruhsal hem de fiziksel olarak olarak reddetmesine sebep oluyor.

Ancak vajinismus genel olarak sekse ve bütün olarak cinselliğe karşı geliştirilen bir savunma türü değil. Daha önce sorunsuz bir cinsel deneyim yaşamış bir kadının, birden bire vajinismus olması, seksten korkması da mümkün.

Sonradan olan vajinismus sebepleri olarak; partner tarafından tacize maruz kalmak, etik olmayan veya kişinin ahlaki değerlerine ters gelen cinsel fanteziler sayılabiliyor. Partneri tarafından cinsel ilişkiye zorlanmak kadında cinsel ilişkiden kaçınmak, seksten korkmak gibi sonuçlar doğurabiliyor.

Söz konusu seks olduğunda her ne kadar iki taraf için de temel bir ihtiyaç olsa bile, erkek ve kadın arasında güdüsel ve toplumsal farklılıklar olduğu gerçeğini unutmamak lazım. Fanteziler ve cinsel deneyimler çiftin uyum ve ortak hareketi ile yaşanması gereken, birlikte keyif alındığında sağlıklı olan bir gerekliliktir.

Haberin Devamı

Partnerin keyif almaması durumunda talepkar davranmak, zorlamak ve ısrarcı olmak cinsel deneyim değil, tacizdir.