Yeni yapılan bir araştırmaya göre kalın bağırsak kanseri hastaları hayatta kalma şanslarını sert kabuklu yemişler tüketerek arttırabilir. Haftada sadece 2 avuç ceviz yiyerek kalın bağırsak kanserini yenme şansınızı %57'ye kadar arttırabilirsiniz. Aynı araştırmada bilim insanları aynı miktarda sert kabuklu yemişin kanserin nüksetme ihtimalini azalttığını da ortaya çıkardı.

Prestijli üniversitelerden bilim insanlarından oluşan uzmanların yönettiği Yale Kanser Merkezi'nin araştırmasında kolon kanserinin 3. evresinde 826 hasta 6 yıl boyunca gözlemlendi. Her biri aynı tedavileri gördü. Kanserin vücuda yayıldığı 3. evreden itibaren sert kabuklu yemişler tüketen hastaların kanserden geri dönüşü olmamak üzere kurtulma ihtimallerinin %46 olduğu belirtildi.

Araştırmayı yöneten Dr. Temidayo Fadelu araştırma sonuçlarının, beslenme ve yaşam stili faktörlerinin kanseri yenmek konusunda ne kadar önemli olduğunu vurguladığını söyledi. Dr. Charles Fuchs ise sert kabuklu yemişleri bu kadar faydalı yapan şeyin ne olduğunu henüz tam olarak bilmediklerini söyledi.

Sert kabuklu yemişler neler?

Sert kabuklu yemişler arasında badem, ceviz, fındık, kaju ve pikan cevizi yer alıyor. Baklagiller grubunda yer alan yer fıstığı sert kabuklu yemişlerden bir tanesi sayılmıyor.