Kariyer Boğaziçi Üniversitesi "Patron olma sanatı" eğitimleri başlatıyor

Boğaziçi Üniversitesi "Patron olma sanatı" eğitimleri başlatıyor

23.12.2015 - 14:00 | Son Güncellenme:

Boğaziçi Üniveristesi, özellikle yönetici ve CEO olmak üzere kariyer hedefi seçen ve ilerleyen beyaz yakalılar için ABD’nin önde gelen üniversiteleri ile ortak Türk iş dünyasına özel olarak sertifika eğitim programları hazırladı.

Boğaziçi Üniversitesi Patron olma sanatı eğitimleri başlatıyor

Program ortakları arasında,Dünya’da lider eğitimi konusunda ilk sıralarda yer alan Austin’deki Texas Üniversitesi (University of Texas at Austin)- McCombs School of Business, Columbia Business School ve New York Üniversitesi (NYU) - Stern School of Businessyer alıyor.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Dekan Yardımcısı Prof Dr. Nur İrem Nuhoğlu Koordinatörlüğü’nde yürütülen, Texas ve New York’ta verilecek eğitimleri içeren programlar,Boğaziçi Üniversitesi EMBAprogrami mezun ve öğrencileri yanı sıra dijital, telekom ve kadın yönetici konseptlerinde profesyonellere dönük olarak hazırlandı. Eğitimlere isteyen tüm profesyoneller katılabilecektir.

“Kadın Patronlara” Özel Program

Boğaziçi Üniversitesi tarafından belirlenen öncelikli programlar arasında,CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi düzeyinde yükselme hedefi ve konumunda olan kadın yöneticilere özel olarak tasarlanan program dikkat çekiyor.

Boğaziçi Üniversitesi ile Dünya’da lider eğitimi konusunda ilk sıralarda yer alan, NYU - Stern School of Business arasında yapılan protokole göre, kadın yönetici ve yönetici adaylarına özel olarak hazırlanan bu program çerçevesinde katılımcılar, 18-19-20 Mayıs, 2016 tarihlerinde, NewYork’ta 3 gün eğitim göreceklerdir. Türk kadın yöneticilerin ajandaları ve ihtiyaçları doğrultusunda, özel kür hazırlanan bu program, kadın yöneticilerin kariyerlerini daha etkin ve daha iyi iş-yaşam dengesi kurarak, kurum politikalarınyönetiminin nasıl geliştirebileceklerine odaklanıyor. İş yaşamında daha fazla kadın liderin olmasının yararlarına vurgu yapıyor. Önemli konumlardaki konuk kadın direktörlerin de tecrübelerini paylaşacağı programda, katılımcılar ayrıca “networking”fırsatı da yakalamış olacaklar.

Haberin Devamı

Dünyanın En İyi EMBA Üniveristesi

Bir diğer önemli program ise dünyanın EMBA programları açasından ilk sıralarda yer alan üniversitesi olan, University of Texas at Austin, McCombs School of Business ile başlatılan program.

Austin, Texas’ta, 29 Mayıs –4 Haziran, 2016 tarihlerinde verilecek olan ve 5 gün süren program, küresel dünyada liderliğin geliştirilmesi ve sürdürülebilir liderlik konusuna odaklanıyor. Bu programda ayrıca inovasyonda öncülük, yeni küresel pazarların ortaya çıkması, stratejik değişimin uygulanması, karışık problemlere yaratıcı çözümler bulma, başkalarını etkileyerek ve fikirleri savunarak savunma becerilerini geliştirme konuları ele alınıyor. Programa katılanlar aynı zamanda merkezi Austin’de bulunanDELL, National Instrument, Whole Foods, BBVA Compass ve PriceWaterhouseCoopers gibi şirketleri ziyaret ederek şirketlerin yöneticilerinden, şirket politikalarını, stratejilerini ve en iyi uygulamaları dinleme fırsatı da bulacaklar.Boğaziçi Üniversitesi’nde EMBA programinin mezun ve öğrencilerinin katılımının yanısıra kurumyöneticileri de bu butik eğitime katılma fırsatıni yakalayabilirler.

Haberin Devamı

Telekomünikasyon Profesyonellerine Özel

Boğaziçi Üniveristesi ile University of Texas at Austin, McCombs School of Business işbirliği ile ayrıca telekom sektöründeki yöneticilere özel bir program daha hayata geçirildi. Austin, Texas’ta12-18 Haziran, 2016 tarihlerinde, 5 gün süren program, telekom sektöründe liderliği güçlendirme ve sürdürülebilir liderliğin nasıl korunacağı konularına odaklanıyor. Program ayrıca, telekom sektörünü bekleyen tehditler ve fırsatlar, gelişmekte olan pazarlara hizmet götürme, kültürler arası çevreye öncülük yapma başlıklarında da eğitim öngörüyor. Eğitimlerde, değişim yönetimi üzerine telekom ortaklıklarını yönetme, yerel pazarın ötesinde ulusal telekom kabiliyetlerini geliştirme, sözleşmeler imzalama, verilen hizmetleri en uygun hale getirme konuları da işleniyor.

Haberin Devamı

Columbia Business School İle Dijitalleşme Ve Yönetim

Yöneticiler için tasarlana programlar arasında Columbia Business School ile dijitalleşme ve yönetim konu başlıklarını birleştiren Türk yöneticilerine dönük bir sertifika eğitim programı da hayata geçirildi. New York’ta25-26-27 Mayıs 2016’da gerçekleşecek ve 3 gün sürecek program, dijital çağda yöneticilere yeni stratejileri ve iş modellerini nasıl geliştirebileceklerine odaklanmanın yanı sıra yöneticilerin şirketlerini nasıl büyütecekleri konusunda da yol gösteriyor. Örnek olay çalışmaları hem dijital öncüleri hem de dijital dünyaya uyum sağlamaya çalışan geleneksel şirketleri konu alıyor.