Kariyer IBM Türk, girişimcileri dünya yatırımcılarıyla buluşturuyor

IBM Türk, girişimcileri dünya yatırımcılarıyla buluşturuyor

16.09.2014 - 15:07 | Son Güncellenme:

IBM Türk, girişimcileri dünya yatırımcılarıyla Startup İstanbul’da buluşturacak!

IBM Türk, girişimcileri dünya yatırımcılarıyla buluşturuyor

Girişimcileri, yatırımcıları ve deneyimli danışmanları bir araya getiren, IBM SmartCamp etkinliğinin bölgesel finali bu yıl Startup İstanbul kapsamında gerçekleşecek. Akıllı Dünya’ya giden yolda etkili çözümler sunan, inovatif ve yeni nesil şirketlerin belirlendiği IBM SmartCamp etkinliği 30 Eylül'de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek.

Haberin Devamı

Son yedi yıl içinde kurulmuş olan ve dünyanın enerji, sağlık, ulaşım, e-devlet hizmetleri gibi temel alanlarda karşı karşıya olduğu sorunlara çözümler sunan yeni nesil inovatif şirketlerin yarıştığı IBM SmartCamp bu yıl 30 Eylül’de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek Startup İstanbul kapsamında gerçekleştirilecek. Dördüncüsü gerçekleştirilecek IBM SmartCamp etkinliğinde bu yıl ayrıca Sağlık Bilişimi kategorisinde en iyiler belirlenecek.

IBM SmartCamp 2014 Bölge Finaline ev sahipliğini yine İstanbul yapacak ve etkinlik bu yıl yeni ekonomi konusunda bilgi ve fikir sahibi, kendi internet şirketini kurmak isteyen girişimcilerle; şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan Etohum tarafından düzenlenen Startup İstanbul içerisinde gerçekleştirilecek. Teknoloji girişimcilerinin sayısını artırmak ve uluslararası networking ortamı yaratmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Startup İstanbul etkinliği farklı coğrafyalarda cesur ve özgün çalışmalara imza atan girişimcilere ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

30 Eylül’de Startup İstanbul kapsamında düzenlenecek IBM SmartCamp Finali eş zamanlı olarak internet üzerinden canlı olarak yayımlanacak. IBM Türk’ün de içinde olduğu EMEA bölgesinin Startup İstanbul’da belirlenecek olan birincileri 2015 yılının ilk aylarında Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılacak olan dünya finallerinde yarışacak.

Bugün dokuz büyük araştırma laboratuvarında, 3.000’in üzerinde çalışanı ve her yıl ortalama 6 milyar dolarlık AR-GE yatırımı, 38 İnovasyon Merkezi ile IBM, yenilikçi teknolojileri geliştirmek alanında dünyada sayılı şirketler arasında yer alıyor. 100 yılı aşkın deneyimi ve sahip olduğu geniş kaynak havuzu ile özellikle genç girişimci şirketlere yeni fikirler geliştirmeleri açısından sınırsız fırsatlar sunuyor. Küresel Girişimcilik Programı da, destek ve kaynakları aracılığıyla yeni nesil yenilikçi şirketlerin bankacılık, binalar, şehirler, bulut bilişim, eğitim, enerji, besin, devlet, sağlık, altyapı, üretim, kamu güvenliği, ulaşım, perakende, telekomünikasyon, trafik gibi iş dünyasının hızla büyüyen ve devrim niteliğinde teknolojilere aç olan sektörlerinde yeni iş fırsatları yakalanmasına yardımcı olmayı hedefliyor.