Kariyer Jeff Bezos'un önemli kararlar alırken dikkat ettiği konular

Jeff Bezos'un önemli kararlar alırken dikkat ettiği konular

20.09.2018 - 15:53 | Son Güncellenme:

Türkiye pazarına da giren Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, ekip toplantıları konusunda oldukça hassas ve dikkatli. Toplantının şekli, toplantıya katılacak kişi sayısı ve toplantı saatlerini bizzat belirliyor ve toplantılara önem veriyor.

Jeff Bezosun önemli kararlar alırken dikkat ettiği konular

Yüksek IQ gerektiren toplantıları ve beyin fırtınası

Haberin Devamı

Jeff Bezos'un önem verdiği konuların başında beyinleri yoracak toplantıların hangi saatte olması gerektiği geliyor. Bezos, gerçekten zihinsel olarak yorucu toplantıları sabah 10'la öğle vaktinin arasına koyuyor.

Eğer öğleden sonra büyük bir sorun baş gösterirse Bezos, bu konuyla ilgili ilk aksiyonu alıyor fakat daha büyük çaplı toplantıyı ertesi gün sabah 10-12 arasında yapıyor. Saat 17:00'de gerçekleşen bir sorun için "Bunu şu an düşünemiyorum. Yarın sabah 10:00'da tekrar deneyelim" dediğini de açıklamıştı.

Neden sabah toplantısı?

Amazon'un patronu Bezos öncelikle enerji ve ruh halini önemsiyor. Bunların sağlanabilmesi için de gün içerisinde uğraşılan işlerin zihni henüz yormadan sabah taze beyinle düşünülmesi gerektiğini düşünüyor.

Haberin Devamı

Yüksek öneme sahip kararları etkili şekilde alabilmek için Bezos şunları söylüyor, "Üst düzey bir yönetici olarak az sayıda fakat yüksek öneme sahip kaliteli kararlar almalısınız. Bunun için para alıyorsunuz. İşiniz her gün binlerce karar vermek değil. Yorgun ya da huysuz olduğunuz için önemli kararları kalitesiz ve üzerine düşünmeden almanıza değer mi?"

İki Pizza kuralı

Kritik toplantılarda Jeff Bezos'un gözettiği bir diğer detay da toplantıya katılan kişi sayısı. İki pizzayla doyabilecek kadar kişiyle toplantı yapılması gerektiğini savunan Bezos, verimli bir toplantı için kalabalık olunmaması gerektiğine inanıyor.