Son dakika katkı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan katkı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan katkı haber sayfamızda...
THY'ye "Sürdürülebilir Finansman Öncülük" ödülüTürk Hava Yolları (THY), Airbus A321neo modelindeki 2 uçağının finansmanı için geliştirdiği yenilikçi sürdürülebilirlik bağlantılı kredi yapısı ile "Sürdürülebilir Finansman Öncülük" ödülüne layık görüldü.
Global yolculuğa çıkmak için işbirliği fırsatı kapıdaTürkiye’deki KOBİ’ler, TÜBİTAK’ın da paydaşı olduğu uluslararası çağrı kapsamında sağlanacak desteklerle Almanya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Çekya, Lüksemburg ve İsviçre’deki işletmelerle işbirliğine giderek yetkinliklerini geliştirebilecek.
Girişimciler için destekler tanıtıldıManisalı sanayici ve girişimcilerin hem küresel piyasalarda rekabet gücünü arttırması, hem de değişen ekonomik şartlara daha dayanıklı olması amacıyla Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde “KOSGEB Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.
Cemal Kalyoncu: Türkiye’de ara eleman sıkıntısı varHasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ) mezuniyet töreninde, basın toplantısında bir araya geldiğimiz Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Türkiye’de yaşanan ara eleman sıkıntısına dikkat çekti.
6 milyar dolar ihracat hedefiEndüstriyel mutfak ekipmanları alanında Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise ikinci büyük fuarı olan HOSTECH by TUSİD, tüm dünyadan ve Türkiye’den en büyük toptancıları ve satın almacıları İstanbul’da buluşturdu.
Biber dolmasının püf noktası! Asla dağılmıyor, eşit pişiyorBiber dolmasının temelini doğru biber seçimi oluşturur. Her ne kadar bu tarif genellikle dolmalık yeşil biberle yapılsa da, her dolmalık biber aynı sonucu vermez. En uygun biberler; ince kabuklu, içi geniş, ancak çok uzun olmayan ve sap kısmı düzgün olanlardır. Bu tür biberler hem doldurması kolay olur hem de pişerken iç harcın dengeli dağılmasını sağlar. Ayrıca biberlerin çeperi çok kalın olmamalıdır, aksi halde pişme süresi uzar ve iç harçla aynı oranda yumuşamaz.
Salça küflenmesini önleyen teknik! Üzerini kaplayacak şekilde serpiştirinEvde hazırlanan ya da marketten alınan domates ve biber salçaları, uygun koşullarda saklanmadığında kısa sürede küflenebilir. Bu durum hem salçanın lezzetini bozar hem de sağlık açısından risk oluşturur. Küflenme, genellikle nemli ortam, hava ile temas ve sıcaklık değişimleri gibi faktörlerden kaynaklanır. Özellikle açıldıktan sonra buzdolabında saklanmayan salçalar, birkaç hafta içinde yüzeyinde beyazımsı, yeşilimsi lekelerle karşılaşabilir. Ancak bazı basit ve doğal yöntemlerle bu sorunu kolaylıkla önlemek mümkündür.
Zeytinin acısını alan formül! Suya ekleyip bekletmek yetiyorZeytin, Türk mutfağının en sevilen sofralık ürünlerinden biridir. Kahvaltılarda baş tacı edilen bu besin, bazen marketten alınmasına rağmen acı tadıyla hayal kırıklığı yaratabilir. Bu acılık, zeytinin doğasından gelen “oleuropein” adlı maddenin tam arındırılmamasından kaynaklanır. Ancak evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz pratik bir yöntemle bu istenmeyen tadı ortadan kaldırmak mümkün.
Bakan Bolat ödemeler dengesi verisini değerlendirdiTicaret Bakanı Ömer Bolat, yaz aylarının başlamasıyla turizm gelirlerindeki artışın cari işlemler hesabına olumlu yansıyacağını ve hesabın fazla verme eğilimine gireceğini bildirdi.
Nohutu kabuklanmadan haşlama yöntemi! Pamuk gibi oluyor, asla kabuklanmıyorNohut, Türk mutfağının vazgeçilmez bakliyatlarından biri. Ancak lezzetli bir nohut yemeği ya da humus hazırlarken en çok karşılaşılan sorunlardan biri, haşlama esnasında nohudun kabuklarının soyulmasıdır. Kabuklanan nohutlar hem görüntü olarak iştah kaçırır hem de dokusunu kaybeder. Neyse ki bu sorunun doğal ve etkili bir çözümü var. İşte pamuk gibi yumuşacık, kabuksuz nohutlar için evde kolayca uygulayabileceğiniz bir yöntem.
Ödemeler dengesi verileri belli olduTürkiye'nin cari işlemler hesabı nisanda 7 milyar 864 milyon dolar açık verirken, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında da 1 milyar 938 milyon dolarlık açık oluştu.
Ödemeler dengesi verileri açıklandıTürkiye'nin cari işlemler hesabı nisanda 7 milyar 864 milyon dolar açık verirken, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında da 1 milyar 938 milyon dolarlık açık oluştu.
2024 yılında elektriğin %10.5’i rüzgârdanTürkiye’nin rüzgâr enerjisi (RES) kurulu gücü, mayıs sonu itibarıyla 13 bin 391 MW’a ulaşırken, rüzgârdan elektrik üretimi 2024 sonunda 36 bin 627 GWh’a çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “2024 yılında toplam elektrik üretimimizin yüzde 10.5’ini RES’lerden karşıladık” dedi.
Fabrikadaki su doğaya dönüyorPepsiCo Türkiye, “Bir Damla Bir Dünya Projesi” ile fabrikalarında kullandığı operasyonel suyu havzalara geri kazandırmak için çalışıyor.
Saros'a batırılan tankın akıbeti! Sıra dışı dönüşüm: Savaş bitti, tek amacı varBir zamanlar savaş alanlarında kullanılan tanklar, şimdi denizin derinliklerinde yeni bir yaşam başlatıyor. Edirne Valiliği ile Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından Saros Körfezi’ne bir tank daha batırıldı. Yapılan işlemin dünyada birçok örneği bulunuyor. Peki, hurdaya ayrılmış askeri araçlar, gemiler ya da uçaklar neden denize batırılıyor?
Katkı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.