Son dakika kimyon haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kimyon gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kimyon haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 662 kimyon haberi bulunmuştur.
15 günde göbeği dümdüz yapan tarif! Suya 2 kaşık ekleyin, sabah aç karna tüketin
Birçok kişi göbek yağlarından kilo vermeye çalışırken çok fazla zorlanıyor. Alınan kaloriler de kendini ilk olarak göbekte belli ediyor. Ancak aç karna içilen bazı baharat suları göbek yağlarını eritmekte size yardımcı olabilir. İşte 15 günde göbek eriten diyet suyu.
Susam ihracatında yüzde 195’lik rekor artış
Simitten tavuk yemeklerine, salatalardan ekmeklere, tahinden böreklere, kurabiyelerden ramazan pidesine çok geniş yelpazedeki gıda ürünlerine lezzet katan susam Türkiye için önemli bir ihraç kalemi olarak öne çıkıyor.
Nohut sevmeyenler bile bu tarife bayılacak! Haşlanmış nohut varsa mutlaka deneyin
Besleyici zenginliği ve muhteşem tadıyla mutfakların vazgeçilmez bir köşesinde yer alan nohut yemeğini sevmeyenler için farklı bir tarifimiz var. Sıradanlıktan uzak, birbirinden farklı tatları bir araya getiren bu tarif, nohut sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak nitelikte.
Ustası tepsi kebabının sırrını paylaştı! Sırrı içine koyduğu malzemede saklı
Tepsi kebabı, Türk mutfağının lezzetli ve gözde yemeklerinden biridir. Hatay’ın eşsiz lezzetleri arasında yer alan tepsi kebabının yapmak basit gibi gözükse de dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Bu lezzetli yemeğin sırrını ise ustası paylaştı.
Nar gibi kızarmış tavuğun püf noktası! Aşçılar meğer bu tekniği uyguluyormuş
Dünya genelinde en çok tüketilen besinler arasında hiç şüphesiz tavuk yer alıyor. Protein bakımından zengin olan tavuk farklı şekillerde hazırlanıyor. Ancak çoğu insan tavuğu nar gibi kızarmış seviyor. Tavuğunuzun nar gibi kızarmasını istiyorsanız aşçıların tekniğini uygulayın.
Ev yapımı mantı bu kadar kolaymış! Hamuruna katınca lezzetini ikiye katlıyor
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi de mantı. Kıyma, hamur ve yoğurdun muhteşem birleşiminden ortaya çıkan mantı özel sosu ile lezzetini ikiye katlıyor. Ancak, ev yapımı mantı hazırlamak, bazı püf noktalarına dikkat edilmesini gerektirir.
Biber ve kabak dolmasını solladı! Farklı lezzet arayanlara domates dolması
Patlıcan, patates, biber dolmasından daha lezzetli bir tarif ile karşınızdayız. Domatesten dolma olur mu demeyin? Diğer dolmaları geride bırakıyor hem de farklı lezzet arayanlar için seçenek oluyor. Peki domates dolması nasıl yapılır? İşte domates dolmasının tarifi…
Dağılmayan, çatlamayan kadınbudu köfte! Püf noktası pirincin haşlanma süresi
Kadınbudu köfte, özellikle Türk mutfağında sevilen ve sıkça tercih edilen bir lezzettir. Ancak, bu nefis köftenin kıvamını sağlamak hiç de kolay değil. Yaparken karşılaşılan problemlerin başında ise köftenin dağılması ve çatlaması geliyor. Püf noktası ise pirincin haşlanma süresinde saklı.
Yılların köftecisi püf noktasını verdi! İnegöl köfte dağılmıyor ve kuru olmuyor
Türk mutfağının en sevilen tatlarından biri olan İnegöl köftesi, her sofraya özel bir lezzet katıyor. Yılların köftecisinin ustalığıyla şekillenen bu tarif, evimizde de aynı lezzeti yakalamamıza olanak tanıyor. İnegöl köftesinin, dağılmayan ve kuru olmayan sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?
Dağılmayan fellah köftesi tarifi! Adanalı usta aşçı sırrını verdi
Geleneksel Türk mutfağının lezzetli bir örneği olan fellah köftesi, yoğun lezzeti ve besleyici özellikleriyle bilinir. Ancak, pek çok kişinin korkulu rüyası dağılan köfteler. Adanalı usta aşçı dağılmayan fellah köftesi tarifini ve püf noktalarını verdi.
Zeytinyağlı barbunya tarifi! Böyle yapınca barbunya sert kalmıyor
Zeytinyağlı yemekler, sağlıklı beslenme ve lezzetli tatlar arayanların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Bu kez sofralarınıza renk katacak, besleyici ve kolay hazırlanan bir tarifle karşınızdayız: Zeytinyağlı Barbunya! Hem doyurucu hem de sindirimi kolay olan barbunya, bu tarifte zeytinyağı ve sebzelerle bir araya gelerek lezzet şölenine dönüşüyor.
Kayserili ustadan yağlama tarifi! İç harcına bir tutam eklemek lezzet katıyor
Türk mutfağının zengin lezzetleri arasında önemli bir yere sahip olan yağlama, özellikle Kayseri mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak Kayseri yağlaması yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Kayserili usta bu tarifin püf noktalarını verdi.
Aşçıların yaptığı taze fasulye tarifi! Böyle olunca erimiyor ve dağılmıyor
Taze fasulye, sağlıklı, lezzetli ve besleyici bir sebze olmasının yanı sıra, doğru bir şekilde hazırlandığında mükemmel bir yemek haline gelebilir. İşte aşçıların ustalığıyla hazırlanan, fasulyelerin erimeyen ve dağılmayan kusursuz bir dokuya sahip olduğu özel bir tarif…
Ağızda dağılan et sote tarifi! İçine ekleyince lokum gibi oluyor
Et sote Türk mutfağının en lezzetli ana yemekleri arasında yer alıyor. Ancak etin düzgün ve doğru pişirilmesi tadına etki ediyor. Misafirlerinize hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarifin püf noktası var. İçine ekleyince et lokum gibi pişiyor.
Mersin’i ayağınıza getiren tantuni tarifi! Yılların ustası o yağı kullanıyormuş
Mersin mutfağının en özgün ve lezzetli temsilcilerinden biri de tantuni… Yedikçe yediren bu lezzet adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor. Bu özel lezzeti evinizde yaparak Mersin'in sokak lezzetini yaşamak istiyorsanız, işte size Mersin'i ayağınıza getiren, yılların ustalarının tercih ettiği o eşsiz yağ ile yapılan tantuni tarifi…
Dağılmayan sulu köfte tarifi! Köfte harcına bunları koyun
Sulu köfte Türkiye’nin yöresel lezzetlerinden bir tanesi. Sulu sulu lezzetli köftesiyle ana yemeklerin gözdesidir. Ancak bu tarifi yaparken dikkatli olmak gerekir. Eğer köfte dağılırsa yemeğin tadı da bozulur. Köftenizin dağılmasını istemiyorsanız bu malzemeleri içine ekleyin.
Kış aylarında içinizi ısıtacak ezogelin çorbası tarifi! Aşçılar şifa deposu çorbanın tarifini verdi
Ezogelin çorbası, bulgur, kırmızı mercimek, pirinç, soğan, biber salçası ve baharatların muazzam bir uyumu ile hazırlanan nefis bir çorba çeşididir. İlk bakışta basit gibi görünse de, lezzetin sırrı malzemelerin özenle seçilip, pişirilmesinde yatmaktadır. İşte en lezzetli lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi…
Sofraların gözdesi humus tarifi! Pürüzsüz bir kıvam için 1-2 adet ekleyin
Humus, Orta Doğu mutfağının en sevilen mezelerinden biridir. Tahin, sarımsak ve limonun muhteşem uyumuyla hazırlanan humus, hem lezzetli hem de besleyicidir. Evde humus hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler çok az ve yapımı da oldukça kolaydır. İşte sofraların gözdesi humus tarifi…
Kimyon ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.