Eğitim 2016 KPSS sonuçları belli oldu! Tıkla Öğren

2016 KPSS sonuçları belli oldu! Tıkla Öğren

15.07.2016 - 17:05 | Son Güncellenme:

Merakla beklenen 2016 KPSS sonuçları sonunda açıklandı. Heyecanla aylardır beklenen 2016 KPSS sonuçlarına göre istatistiklerde ortaya çıktı. Sonuçlardan sonra iki soru iptal oldu. İşte 2016 KPSS sonuçları sorgulama linki...

2016 KPSS sonuçları belli oldu Tıkla Öğren

KPSS sonuçları ÖSYM resmi sitesinden açıklandı. Binlerce adayın devlet dairesine girmek için büyük emek harcadıkları KPSS sonuçları dün akşama doğru açıklandı. KPSS sonuçlarına haberimizde yer alan linke tıklayarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İşte detaylar...

Haberin Devamı

KPSS SONUÇLARI

Eğitim ve öğretim alanında yapılmış olan birçok devam sınavı bulunmaktadır. Sizin için bu yazımızda bahsedeceğimiz devam sınavı ise KPSS yani açılımı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı; devlet dairesinde çalışabilmek ve memur olabilmek için girilen sınavdır. KPSS’ye girebilmek için mutlaka liseden mezun olmuş olmanız gerekmektedir. 2016 KPSS sınavı yapıldı ve adaylar heyecan ve merak içerisinde sonuçlarını beklemektedir. Adayların bu heyecan ve merakı ile birlikte KPSS ile ilgili bilmeleri gereken birkaç temel bilgiyi yazımızın devamında vermiş bulunmaktayız. Yazımızın devamından bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS iki farklı temel gruba ayrılmaktadır. Bunlar; A ve B gruplarıdır. Yazımızın devamında A ve B grupları hakkında bilmeniz gereken bilgileri sizler için vermiş bulunmaktayız.

Haberin Devamı

KPSS A: KPSS A grubu kadroları şunlardır; Başbakanlık, Bakanlıklar, Bakanlıklara ait; müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşlar, Bu kuruluşların ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler, İl özel idareleri, Belediyelerin teftiş kurulları gibi alanlarda bir meslek edinebilmek için KPSS A grubuna ait sınava girmeniz gerekmektedir.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS B: Kamuda uzman, müfettiş, hakim, kaymakam gibi unvanlar haricinde çalışan personel B grubu personeldir. VHKİ, bilgisayar işletmeni, sosyolog, psikolog, kimyager, mühendis, teknikeri, teknisyen, şoför, kaloriferci, hizmetli, memur, ambar memuru, güvenlik görevlisi gibi unvanların hepsi B grubu memurluk unvanlarıdır.

KPSS'ye Kimler Girebilmektedir?
a. Ortaöğretim (Lise ve dengi meslek lisesi) (KPSS/2 sınavına girmektedirler)
b. Ön lisans (İki yıllık meslek yüksekokulu ve iki yıllık açık öğretim) (KPSS/2 sınavına girmektedirler)
c. Lisans (Dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim) (KPSS/1 sınavına girmektedirler) mezunu olan adaylar sınava girebilmektedir.

Haberin Devamı

KPSS Öğretmenlik Sınavı Nedir?
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan tüm eğitim kurumlarında gerek sözleşmeli ve gerekse kadrolu olarak öğretmenlik yapacak olan tüm adayları kapsayan oldukça önemli bir sınavdır. Üniversitelerin Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakülteleri bölümlerinden mezun olan adayların katılmış olduğu sınavdır. KPSS Öğretmenlik Sınavında Genel Yetenek, Genel Kültür sınavına ek olarak 120 sorudan oluşan Pedagojik Formasyon sınavı yapılır. Değerlendirilmeler bu bölümlere göre yapılır.

ÖSYM’nin oluşturup, hazırladığı birçok sınavdan bir tanesi olan KPSS sınavı bu yıl yani 2016 yılının sınavı yapıldı. Sınava giren binlerce memur adayı şimdi KPSS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi büyük bir heyecan ve merak ile bekliyor. ÖSYM yaptığı açıklamalarda sınav sonuçlarının 9 Haziran 2016 tarihinde açıklanacağını belirtmişti. Ancak bu konu ile daha sonradan yapmış olduğu açıklamada sınav sonuçlarının 14 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacağını belirtti. Bu gecikmenin nedeninin ne olduğu bilinmemektedir. KPSS sonuçları dün açıklandı. Sınav sonuçları internet üzerinden ÖSYM’nin sınav sonuçları için ayrıca oluşturmuş olduğu ÖSYM Sonuç resmi internet sitesi üzerinden adaylar ile paylaşıldı. Sınav sonuçları açıklandığında sisteme T.C. kimlik numarası ile giriş yaparak sınav sonucunuzu açılacak olan ekran üzerinden görebilirsiniz.

Yazarlar