Kültür Sanat O zaman dans

O zaman dans

03.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat dergisi nisan sayısında 29 Nisan Dünya Dans Günü vesilesiyle kapağına Türkiye’de dansın tarihini taşıyor.

O zaman dans

Dünya Dans Günü, 1982’den beri her 29 Nisan’da modern balenin kurucusu Jean Georges Noverre’in anısına kutlanıyor. Milliyet Sanat da nisan sayısında bahar mevsimine dans kapağıyla merhaba diyor. Kapak dosyasında Osmanlı Operet Kumpanyası’ndan Ses Opereti’ne, Atilla Revüsü’nden Devlet Balesi’ne Türkiye’de dansın tarihi ayrıntılarıyla inceleniyor. Ülkemizde modern dansın çehresini değiştiren Beyhan Murphy dans ile ilişkisini anlatıyor. 

Haberin Devamı

Milliyet Sanat’ın yeni sayısında iki usta sinemacının özel röportajları öne çıkıyor. Wim Wenders, Japonya’yı Oscar yarışında temsil eden filmi “Perfect Days/Mükemmel Günler”i, Werner Herzog ise ilk romanı “Dünyanın Alacakaranlığı”nı anlatıyor. Sinema bölümünde bu ay 43. kez düzenlenecek İstanbul Film Festivali özel bir dosyayla inceleniyor. Ayın Söyleşi’sinde “Taş Kâğıt Makas” dizisinin avukat Umut’u Ekin Koç var.

Edebiyat sayfalarında bilim kurgu ve distopya yazarları, teknolojinin hayal gücünü geride bırakıp bırakmadığını tartışıyor. Müzik sayfalarında sekizinci albümüyle Kaiser Chiefs öne çıkarken İstanbul Arter’deki “Show of Hands – SoHFest” ve Avrupa’nın opera gözlüğünden Fatih Sultan Mehmet’in anlatıldığı “II. Mehmet” operası var. Sahne Sanatları bölümünde evli bir çift eşliğinde seyirciyi canlı bedende teknolojinin hüküm sürdüğü bir gerçekliğin içinde yolculuğa çıkaran “Override” yer alıyor.