Kültür Sanat Perde bu yaz da bahçede açılıyor

Perde bu yaz da bahçede açılıyor

02.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karanlığa direnen uzun yaz akşamlarında KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda perdenin bir kez daha açılma zamanı geldi çattı. 5 Temmuz’da “Taxim” ile başlayacak tiyatro serüveninde yaz ajandanızda kış boyu izleyemediğiniz oyunlara yer açın.

Perde bu yaz da bahçede açılıyor

Seyhan Akıncı - Kulaklarımızda belli belirsiz cırcır böceklerinin sesleri, tenimizde ara ara esintisini hissettiğimiz rüzgâr ve karanlığa direnen uzun yaz günleri... KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu tam dört sezondur bu keyfe perde açıyor, yaz akşamlarımıza tiyatro sahnesinin tozu karışıyor. 5 Temmuz’da “Taxim” ile başlayıp 17 Ağustos’ta “İmparator”la tamamlanacak bahçede tiyatro keyfi oyunlarını yazı şehirde geçirecekler için derledik.

Haberin Devamı

Açılış “Taxim”den

Bu yıl heyecanla beklenen dördüncü sezonun ilk oyunu Baba Sahne’nin kara komediyle gerilimin iç içe geçtiği sürprizlerle dolu prodüksiyonu “Taxim”... Zengin oyuncu kadrosuyla kapalı gişe oynayan “Taxim” 5 ve 6 Temmuz akşamları saat 21.00’de KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda tiyatroseverlerle buluşacak.

“Ben Türkan Saylan”

Bu yılki tiyatro sezonunda üç farklı oyunla sahnede izlediğimiz Şenay Gürler, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu çok anlamlı yılda Cumhuriyet’in en büyük emekçilerinden Türkan Saylan’ın hayatıyla sahnede. Şenay Gürler’e bu oyunda Mert Fırat, Berna Laçin, Yetkin Dikinciler, Levent Üzümcü, Ayşe Yüksel, Uğur Dündar ve Revna Sarıkoç sesleriyle eşlik ediyor. “Ben Türkan Saylan” oyunu 12 Temmuz akşamı saat 21.00’de KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda.

Haberin Devamı

Bu masanın şerefine

Semaver Kumpanya, 21. yılında da yepyeni oyunlarla tiyatroseverlerin karşısına çıkmaya devam ediyor. Edebiyat evrenimizin en büyüklerini aynı masada buluşturan “Güzel Son”da; Halim Şefik Güzelson arkadaşları Orhan Veli, Melih Cevdet, Sait Faik ve Nurullah Ataç’ı uğrak mekânları olan Mösyö Lambo’nun Meyhanesi’ne davet etmiştir. İmzalı davetiyelerin arkasında bir not; “Lütfen İçmeden Geliniz!” Bu gizemli davet üzerine şans eseri Suat Derviş’in meyhaneye uğraması geceyi ayrı güzel kılar. Şimdi tek eksik geceye sürprizli bir “Güzel Son”dur. 13 Temmuz saat 21.00’de sahnelenecek oyun herkesi “Güzel Son”a çağırıyor.

Neyzen Tevfiksiz olur mu “Hiç”!

BKM’nin sahneye koyduğu “Neyzen Tevfik ‘Hiç’” sezon boyunca en çok merak edilen oyunlardan biri oldu. Uğur Yücel’in sahnede Neyzen’e hayat verdiği oyunun rejisi oğul Can Yücel imzalı. Neyzen’in hayat hikâyesini, dünyasını, dostlarını; anekdotlarla, hicivlerle, şiirlerle anlatan oyun 19 Temmuz saat 21.00’de KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda tiyatroseverlerle buluşacak.

Dirmit’in gözünden hayata bakıyoruz

Dillere destan denir ya Nezaket Erden’i izlediğimiz “Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit” oyunu tam da bu tanımın karşılığı hâline geldi yıllar içinde. Latife Tekin’in eserinden uyarlanan oyunda köyden şehre göç eden kalabalık bir ailenin şehirle mücadelesini ailenin en küçük kızı Dirmit’in gözünden izliyoruz. “Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit” 20 Temmuz saat 21.00’de KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda.

Haberin Devamı

Delilere bahçede de bayram

“Deli Bayramı” neredeyse ezbere bildiğimiz repliklere bu defa yepyeni bir kadroyla kahkaha attırıyor. DasDas’ın sahneye taşıdığı “Deli Bayramı”, 2 Ağustos saat 21.00’de KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda bu ölümsüz klasiğe doyasıya yeniden gülmek isteyenler için sahnede olacak.

İklim krizinin hiç şakası yok

Sabancı Vakfı ve Sakıp Sabancı Müzesi’nin üretim desteğiyle Kumbaracı50 prodüksiyonu olarak seyirciyle buluşan “Tek Kullanımlık Hikâye” bu yaz KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda perde açıyor. Merkezine iklim krizini alan oyun bir kez daha görmezden geldiğimiz gerçekle yüzleşmemizi sağlıyor. “Tek Kullanımlık Hikâye” 3 Ağustos saat 21.00’de seyircilerle buluşacak.

Üç korner bir penaltı eder mi?

Cem Davran, Celil Nalçakan ve Onur Özaydın’ı izlediğimiz “Üçü Bir Arada” erkekler, futbol ve daha fazlası adına sözünü söylüyor. Davran Tiyatrosu’nun sahneye taşıdığı “Üçü Bir Arada”, 4 Ağustos saat 21.00’de KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda seyircilerin karşısında olacak.

Haberin Devamı

Sahi, “N’Olcak Bu Yusuf Umut’un Hâli”

Kabul edelim hepimize dert oldu. Sahi, “N’Olcak Bu Yusuf Umut’un Hâli” Hakan Emre Ünal’ın yazdığı ve tek kişilik performans sergilediği oyun her sahnelenişinde daha da fenomen bir hâle geliyor. Tiyatro Hemhâl’in sahneye taşıdığı oyunu henüz seyretme fırsatınız olmadıysa 16 Ağustos saat 21.00’de kimselere söz vermeyin!

Genco Erkal’ın “İmparator”u

Tiyatromuzun yaşayan efsanelerinden Genco Erkal’ın Etiyopya İmparatoru Haile Selasiye’nin 44 yıl süren saltanatını ve sonunu anlattığı oyunu “İmparator” KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda temmuz  başında başlayan tiyatro serüveninin kapanış oyunu. 17 Ağustos saat 21.00’de hem “İmparator”un sonunun hem gelecek yazın düşlerini görmeye başlayabilirsiniz.