Gündem KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman sona eriyor?

KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman sona eriyor?

07.10.2016 - 09:34 | Son Güncellenme:

KYK kredi ve burs başvuruları devam ediyor. Üniversite öğrencileri için büyük öneme sahip olan KYK kredi ve burs başvuruları ne zaman sona ereceği merak konusu oldu. KYK burs başvurusu ve merak edilen tüm detayları bu haberimizde sizler için derledik.

KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman sona eriyor

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından her yıl lisans, ön lisans öğrencilerine verilen çeşitli hizmetler vardır. Ailelerinden uzakta başka bir şehirde eğitim almaya çalışan öğrencilerin yapacak olduğu çok sayıda işlem varken tüm bunların yanında geçinmek için parasal konuda desteğe ihtiyaç duyarlar. Hem özel hem de devlet kurumları ihtiyacı olan ailelerin çocuklarına burs yardımı yapmaktadır. Ülkemizde de uzun yıllardır hizmet vermekte olan bu kurum Kredi Yurtlar Kurumudur. Senenin başında vermiş olduğu devlet yurdu imkânından sonra sıra burs imkânına gelmiştir. Öğrencilerin okurken alacak oldukları belirli miktarlarda olan bu para için bazı başvuru işlemlerini gerçekleştirmesi gerekir. Çünkü ortalama olarak her yıl ülkemizde yaklaşık bir milyon yeni öğrenci bu KYK bursu başvurusunda bulunur. Sayılı öğrenciler de bu bursu almaya hak kazanır. Dolayısıyla da herkese bu KYK bursu verilmez. Annesi babası vefat etmiş, babası şehit olmuş ya da gazi çocuklarına ise otomatik olarak devletimizin zaten eğitim bursu verir. KYK bursu bu burslardan farklı olarak başvuru yapan öğrenciler arasından en çok ihtiyacı olduğu düşünülen öğrencilere verilir.

Haberin Devamı

KYK YURT SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


KYK BURS BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her yıl KYK burs başvurularının belirli bir tarihi olur. Bu belirlenen tarih arasında adaylar başvurularını yaparlar. İnternet sistemi üzerinden yapacak oldukları bazı ufak tefek işlemler sonucunda öğrenciler KYK burs başvurularını kolayca halledebilirler.

Devletimizin son yılarda hizmet verdiği platform e-Devlettir. Bu sistem üzerinden öğrenciler, yaşlılar ve de tüm herkes gerekli olan hizmeti alabilir. İşte bu nedenle gösterilen bu sistemin önemi büyüktür. Artık okul kaydı ve de diğer kamu kurumu işlemlerin de bu şekilde yapılmaya başlanmasından sonra vatandaşların her biri aklına gelen pek çok işlemi bu şekilde gerçekleştirebilir. Bu nedenle KYK burs başvurularını da e-Devlet sistemi üzerinden yapabilirler. Yakın çevrelerinde bulunan postanelere giderek vatandaşlar e-Devlete giriş için şifrelerini alabilirler. Bu şifreleri ile beraberde artık e-Devlet resmi sayfasına giriş yapabilirler. Sonrasında sistemde yüklü olan hizmetleri sol köşeye dayalı hizmetlerden ya da sağ üst köşede bulunan arama bölümüne KYK burs başvuruları yazarak kullanıma ihtiyaç duydukları sayfaya ulaşabilirler. Öğrencilerde bu aşamada istenecek olan birtakım bilgiler vardır. Ailelerinin ve de kendilerinin yapacak oldukları kısa bir bilgi taraması sonucunda sayfaya en gerçek bilgileri yazması gerekir. Sayfanın sonuna doğru yaklaştıklarında ise artık başvuruyu tamamla şeklinde bulunan yönergeyi göreceklerdir. Tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra artık en son bu alanı tuşlayarak burs başvurularını yapmış olurlar. Yılbaşından itibaren de burs almayı kazanan öğrenciler her ay düzenli şekilde bu ücretlerini alacaklardır. İşte bu sayede hem eğitim öğretim sırasında ek gelir elde edeceklerdir hem de maddi açıdan az da olsa bir destek göreceklerdir.