Eğitim KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

28.10.2015 - 22:03 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvuruları devam etmekte. Bu başvuruyu yapmak oldukça basit. KYK burs başvurusunu ve KYK yurt sonuçları sorgulamanızı nasıl yapacağınızı haberimizin devamından görebilirsiniz.

KYK burs başvurusu nasıl yapılır

Kredi Yurtlar Kurumu, yüksek öğrenim ve yüksek lisans yapmakta olan birçok öğrenciye burs, barınma ve kredi vermektedir. Kredi Yurtlar Kurumunun belirlediği şartları yerine getiren öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında barınma hakkına sahip olacaklardır. Yurtta barınma yardımının haricinde ayrıca yüksek öğrenim gören öğrenciler için Kredi Yurtlar Kurumu burs ve kredi imkanı sunmaktadır. Sizde yüksek öğrenim görüyorsanız Kredi Yurtlar Kurumunun sağladığı fırsatlardan yararlanmak için başvuru yaptıysanız başvuru sonucunuzu nasıl öğrenebileceğinizi bu sayfadan görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

KYK YURT SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

Yurt başvuru sonucunu öğrenmek için yapmanız gereken Kredi Yurtlar Kurumu 2015- 2016 başvuru sonucu sorgulama sayfasına giriş yapınız. Açılacak olan sayfada sizden birkaç kimlik bilginiz istenecektir. İstenilen kimlik bilgileri, T.C. kimlik numarası, baba adı, cilt numarası, aile sıra numarası ve sıra numarası gibi bilgilerdir. Bu bilgileri doğru bir şekilde yazdıktan sonra ara butonuna tıklayınız.

Buna bağlı olarak eğer ki başvuru şartlarını yerine getirmiş ve başvurunuz kabul edilmişse kayıt işlemlerinizi yapabilirsiniz. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen tarihlerde sizden istenilen belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlayarak yazılacak olduğunuz Kredi Yurtlar Kurumu müdürlüğüne götürünüz. Bu şekilde kayıt işlemleriniz tamamlanacaktır. Kaydınızı belirlenen tarihlerde yaptırmazsanız yurtta barınma imkanından yararlanmak istemediğiniz göz önüne alınarak yedek adaylara hak tanınacaktır.

Haberin Devamı

Yurt başvurusu işlemleri için sizden istenen belgeler ise; yurtta barınmak için öncelikli kayıt yaptırma hakkı bulunanların durumlarını gösteren bir belge, 4 adet fotoğraf, anne veya babasından birinin özürlü olması durumunda özür yüzdesini gösteren belge, yurtta barınan başka bir kardeş var ise o kardeşin öğrencilik durumunu gösteren bir belge ile yurt için yatırdığınız ücretlerin dekontu gibi belgeler istenecektir. Bu belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra barındığınız Kredi Yurtlar Kurumu müdürlüklerine iletiniz.

KYK sorgulama işlemi sadece yurt sorgulaması için değildir. Ayrıca Kredi yurtlar Kurumuna, kredi veya burs başvurusunda da bulunduysanız aynı şekilde burs başvuru sonucunuzu bu sayfa üzerinden öğrenebilirsiniz. Kredi Yurtlar Kurumundan geçmişte kredi almış iseniz ve kredi geri ödeme borcunuzu öğrenmek istiyorsanız sorgulama işlemini iki ayrı şekilde yapabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi KYK resmi web sayfası üzerinden TC kimlik numarası ile yapılan sorgulama ile E-Devlet sitesi üzerinden yapılabilen sorgulamadır.

Haberin Devamı

E-Devlet resmi web sayfasına giriş yaptıktan sonra sayfanın solunda yer alan e-hizmetler seçeneğine tıklayınız. Buradan Kredi Yurtlar Kurumu yazan alana geliniz. Daha sonra ise KYK kredi geri ödeme yazan seçeneğe tıklayınız. Açılan sayfa üzerinden kimliğimi şimdi doğrula adlı butona tıklayınız. Bu butona tıkladığınız da sizden kimlik doğrulaması için TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde yazdıktan sonra sisteme giriş yap butonuna tıklayınız. Bu şekilde açılacak olan sayfa üzerinden geri ödeme borcunuzu öğrenebilirsiniz.