Gündem KYK burs başvuruları nasıl yapılıyor?

KYK burs başvuruları nasıl yapılıyor?

09.10.2016 - 11:36 | Son Güncellenme:

KYK burs başvuruları başladı. Öğrenciler KYK bursu alabilmek için öncelikle başvurularını tamamlamaları gerekir. KYK başvuruları için belirlenen son tarih 12 Ekim’dir.

KYK burs başvuruları nasıl yapılıyor

Kredi Yurtlar Kurumu öğrencilere bazı hizmetler verir. Vermiş olduğu en büyük hizmete ise burs örnek gösterilebilir. KYK bursu olarak nitelendirilen bu ücret başvuru yapan belirli kişilere verilmektedir. KYK burs başvuruları her yıl ekim aylarında başlar. Üniversiteye kazanan öğrencilerin ilk olarak yaptığı yurt başvurularının ardından sıra artık burs başvurularına gelmiştir. Öğrencilerin kesintisiz bir şekilde on iki ay alacak oldukları bu ücrete burs denir. Burs her öğrenciye verilmez. Ancak başvuru yapan öğrenciler arasından bazılarına burs verilir. Devletin sağlamış olduğu bu imkândan bazı öğrenciler yararlanırken geriye kalanlarda isteğe bağlı olarak kredi alabilirler. Ücret miktarı konusunda eşit olan kredi ve burs arasında olan tek fark bursun geri ödenmemesidir.

KYK BURS BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Krediler öğrencinin okul bitiminde işe başlaması sonucunda geri ödemekle yükümlü olduğu maddi tutardır. Öğrenciler bu nedenle okurken aldığı parayı geri ödememek için burs başvurusu yaparlar. Ancak her öğrenciye burs çıkmadığı için kredi alan çok öğrenci vardır. Öğrencilerin hızlı bir şekilde gerçekleştirmeleri gereken KYK burs başvuruları ise başlamıştır. Artık internet sistemini kullanarak kendileri kısa bir zaman dilimi içerisinde bu başvuruyu yapabilirler. Herkesin hızlı bir şekilde yapabilecek olduğu bu burs başvuruları oldukça önemlidir. Çünkü sonuçlar açıklandığında artık öğrenciler 2017 yılının başlamasıyla ocak ayından sonra bu ücreti almaya başlarlar.

Geçtiğimiz yıllarda başbakanlık seçimlerinin yapılmasından önce burs konusunda bazı değişiklikler meydana gelmiştir. Seçim vaadiyle burs ücretlerinin 330 liradan 400 liraya yükseleceği söylenmişti. Bu durum gerçekleşince ise bu kural hemen yürürlüğe girmiştir. Normal şartlar da öğrencilere verilen burslar her yıl başında 30 lira daha fazla verilirken bu yıl böyle bir artış meydana gelmeyecektir. Çünkü geçtiğimiz yıl olan büyük artıştan sonra enflasyonunda artması sonucunda tekrardan burs miktarının artmasına gerek duyulmamıştır. Bu nedenle 2017 dönemi içerisinde ilk kez burs alacak öğrenciler de 400 lira olarak bu ücreti alacaklardır. Diğer öğrenciler için değişen bir durumda olmayacaktır. Yine aynı şekilde 400 lira almaya devam edeceklerdir.

Burs başvurusunda bulunacak olan adayların öncelikle e-Devlet şifresi almaları gerekir. Daha önceden eğer e-Devlet işlemi yapmışlarsa böyle bir gereksinime ihtiyaçları yoktur. Çünkü aynı şekilde onlar kendi belirledikleri şifre ile sisteme giriş yapabilirler. Öğrencilerin yapacak oldukları bu başvuru formu da e-Devlet üzerinde bulunur. E-Devlet şifresi olmayan adaylar ise öncelikle en yakın bir postaneyi ziyaret ederek şifreyi edinmeleri gerekir. Arından da T.C. kimlik numaraları ile beraber e-Devlete giriş yapabilirler. Kredi Yurtlar Kurumu başlığını tıklayarak kısa bir zamanda kyk burs başvuru formuna ulaşabilirsiniz. Bu alana gerekli olan tüm bilgileri girerek oldukça kolay bir şekilde bu başvurunuzu yapabilirsiniz. 12 Ekim tarihine kadar da bu başvuruyu yapma hakkınız vardır.

Yazarlar