Gündem MEB EBA kurs programından kimler yararlanabiliyor?

MEB EBA kurs programından kimler yararlanabiliyor?

08.12.2016 - 08:57 | Son Güncellenme:

EBA kurs programı MEB tarafından hizmete koyulmuş online eğitim programıdır. EBA kurs programından ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri yararlanabiliyor. Öğrencilerin belirlenen başvuru tarihlerinde EBa kurs programı için başvuru yapmaları gerekiyor.

MEB EBA kurs programından kimler yararlanabiliyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte sanal ortam üzerinde hizmete açmış olduğu online hizmetler aracılığı ile artık öğrenciler, daha çağdaş ve daha modern hizmetlerden yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de günümüz mobil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte çok küçük yaşlardan itibaren internet ortamı ve sunduğu fırsatlar ile iç içe bir gelişim süreci içerisinde olan öğrencilerin, internetin sağladığı fırsatlardan elektronik ortamda eğitimlerinde de etkin şekilde yararlanabilmeleri sağlanıyor. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinden öğrencilerin okul dışı kurs takviyesi alabilmesini sağlayan online e-kurs alabilmelerine yardımcı olacak EBA kurs portalı hizmet veriyor. Öğrenciler artık internet ortamına erişim sağlayabildikleri her noktadan son derece pratik bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerinin hizmetine sunmuş oldukları dijital ortam üzerindeki bu eğitim kaynağı portalı Eğitim Bilişim Ağı’nı kullanarak, okul derslerini destekleyici farklı anlatım tarzlarının hakim olduğu e-kurs hizmetlerinden yararlanabilme şansına sahip olabiliyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!
EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitimi Bilişim Ağı üzerinde yer alan ders ve konu kaynaklarını inceleyebilmek, e-ders ve e-kurs uygulamalarından yararlanabilmek için öğrenciler kendilerine özel olarak oluşturulan EBA giriş ekranından portala internete erişim sağlayabildiği her yerden bilgisayar veya mobil cihaz aracılığı ile giriş yapabiliyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı uygulaması üniversite sınavına hazırlık sürecinde olan öğrencilerin dershanelerin kapanması dolayısı ile sınav hazırlıkları için okul dersleri dışında sınava özel ders uygulamalarından yararlanabilme şansına sahip olamamasına neden olması sorununu da tamamen ortadan kaldırıyor. YGS-LYS’ye hazırlanan öğrencilerin seviyelerine uygun standartlarda ek ders takviyesi ve sınav hazırlık programı uygulamalarından yararlanabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs portalı hizmetleri sunuluyor.

EBA kurs portalı ders kaynak hizmetleri öğretmenler tarafından da kullanılabilmektedir. Böylelikle üniversite sınavına hazırlık yapan öğrencilerin, Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs portalı üzerinden seviyelerine uygun olarak sınav hazırlık uygulamalarından da yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Kendi hazırlamış olduğu ders ve müfredat içeriklerini meslektaşları ile paylaşabilen öğretmenler, Eğitim Bilişim Ağı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı denetimindeki özel içerikler, eğitime gönül vermiş olan firmaların özel içerikleri ve meslektaşları tarafından paylaşılmış olan ders içeriklerini inceleyebilme imkanına da sahip olabiliyor.