“Meditasyon benim için fazla spiritüel” yanılgısına kapılmayın

Sonbaharın gelişi ile yaygınlaşan soğuk algınlığına karşı ilk önleminiz antibiyotik almak mı, bitki çaylarına başvurmak mı?

Karın bölgenizdeki yağlanmaya karşı aldığınız ilk önlem yediklerinize dikkat etmek mi, estetik ameliyat olmak mı?

Her tedavi yöntemi gibi, çıkış noktası yüzyıllar öncesine dayanan Meditasyon tekniğini, “Benim için fazla spiritüel” diye düşünüp bir kenara atıyorsanız, kendinizi önemli bir hediyeden yoksun bırakıyorsunuz.

Meditasyon, Doğu’dan Batı kültürüne kadar uzanan, herhangi bir dinin öğretisi olmayan insan ruhunu tedavi etmekte kullanılan eski bir yöntem.

Haberin Devamı

Değişen çağ, değişen ihtiyaçlar ve değişen teknoloji ile şekil değiştiren her tedavi yöntemi gibi, Meditasyon’da bundan nasibini aldı.

Bitkilerden yapılan “kocakarı” reçetelerinin yerini ilaçlara bıraktığı, doğanın bize armağanı taze meyve ve sebzelerin yerini vitamin haplarına bıraktığı, orman yürüyüşlerinin yerini aletli pilates derslerine bıraktığı bu çağda, “Meditasyon Tekniği’nin Fazla Spiritüel” olarak anılması biraz komik olmuyor mu sizce?

Meditasyon Nedir?

Meditasyon; zihin üzerinde yapılan, odaklanmayı sağlayan ve ruh sağlığını doğrudan etkileyen bir tekniktir.

Meditasyon; hafızayı güçlendiren, kaygıyı azaltan, depresyon halini azaltan, performansı arttıran, agresyonu hafifleten, bağımlılıklardan özgürleştiren bir teknik.

Meditasyon; bir yere ulaşmayı sağlayan değil, olduğun anda kalmanı sağlayan, zihin karmaşıklığını yönetmemizi sağlayan bir tekniktir.

Meditasyon; bir din ritüeli değil, bir tekniktir.
Spiritüel bir öğreti olarak doğmuş (her tedavi yöntemi gibi yüz yıllar öncesine dayanmasından kaynaklanan), modern çağa uyumlanmış bir tekniktir.

Meditasyon; dik oturup, bağdaş kurarak yapıldığında tam bir uyanıklık hali sağlar, ancak bunun bir kuralı yoktur. Yatarak yapılmasının tercih edilmeme sebebi, Meditasyon sırasında uykuya dalma ihtimalimizin olmasıdır.

Meditasyon’da amaç; zihnin uyanık, berrak, samimi ve yalın halde olmasıdır.

Kendine bir iyilik yap, Meditasyon yap.

Sen de bize katıl...

Haberin Devamı

facebook.com/groups/meditasyonkomunitesi/

Papatya Somer