Teknoloji Milletvekilleri Bitcoin'in Avustralya'da resmi para birimi olmasını istiyor

Milletvekilleri Bitcoin'in Avustralya'da resmi para birimi olmasını istiyor

09.08.2017 - 13:35 | Son Güncellenme:

Avustralya'daki milletvekillerinin, bitcoin'in resmi bir para birimi olarak tanınması için bastırdığı bildiriliyor. Ülke temsilcileri ve siyasi partiler, iddialı girişimin arkasında duruyorlar.

Milletvekilleri Bitcoinin Avustralyada resmi para birimi olmasını istiyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Avustralya’da farklı siyasi partilerden milletvekilleri, bitcoin’in resmi bir para birimi olarak tanınması için hükümete baskı uygulamaya başladı. Sydney Morning Herald’a göre, bu talebin arkasında ülkenin merkez ve sola eğilimli partileri var. Bu teklif sadece bitcoin’in resmi para birimi olmasını değil ayrıca blockchain teknolojisinin ve geliştiricilerinin Avustralya’da daha iyi imkanlara sahip olması konusunda da öneriler barındırıyor.

Liberal Parti’den Senatör Jane Hume ve İşçi Partisi’nden Senatörü Sam Dastyari, Avustralya’nın kripto paralar ve blockchain teknolojisi konusunda daha proaktif olması gerektiğini savunanların başında geliyor. Bu çabaları desteklemeleri ve konunun ilerletilebilmesi için “Blockchainin Parlementer Dostları” adında bir grup bile oluşturuldu.

Haberin Devamı

Önerilerinler arasında ayrıca, Avustralya merkez bankasının kendi kripto alışverişini başlatma çağrısı yapılması da vurgulandı. Dastyari gazetecilere verdiği demeçte, "Bu, Avustralya finans kurumları için devrimci bir sıçrayış olacak. Parlamentoda burada yapmak istediğimiz şey bu sıçrayışa izin verecek politik ortamı yaratmaktır." dedi.

Zaten bu yıl Avustralya Merkez Bankası, teknolojiye odaklı bir iç çalışma grubu yarattığını açıklamıştı.