Oynatma Listesi
HABERLER

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

Piyasaların merakla beklediği haber son dakika olarak geldi ve ABD Merkez Bankası(Fed) faiz kararını açıkladı.

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Faiz kararı oybirliğiyle alındı. Fed, enflasyonun yüzde 2'ye doğru hareket ettiğine "daha fazla güven" duyana kadar faizleri düşürmeyi beklemiyor. FOMC istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşılması önündeki risklerin daha iyi dengeye geldiğini değerlendiriyor.

Fed'den yapılan açıklamalar şöyle: Faizlerde yapılacak "herhangi bir ayarlama" gelen verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine dayalı olacak. Ekonomik faaliyet "sağlam" hızda genişliyor. Enflasyon geçtiğimiz yıl azaldı, yüksek kalmaya devam ediyor.

POWELL'DAN AÇIKLAMA GELDİ: ENFLASYON AŞAĞI GELDİ

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu: Ekonomi iyi bir ilerleme gösterdi, enflasyon aşağı geldi. Enflasyonun izleyeceği patika belirsiz, ancak biz enflasyonu yüzde 2'ye döndürmeye tamamen bağlıyız. Geçtiğimiz 2 yılda para politikası ciddi şekilde sıkılaştı, politika faiz oranı sınırlayıcı bölgeye geldi.

Hedefleri başarmaya yönelik riskler daha iyi bir dengeye geliyor. İş gücü piyasası sıkı olmaya devam ediyor, istihdam artışları hala güçlü. İş gücü talebi hala arzı aşıyor.

Enflasyon son dönemde kayda değer şekilde aşağı geldi, ancak hala hedefin üzerinde. Enflasyonun, hedefimize dönmekte olduğuna dair devam eden kanıt görmeye ihtiyacımız var. Enflasyonun hedeflerimize yönelik yarattığı risklere karşı oldukça dikkatliyiz. Politika faiz oranımız büyük olasılıkla tepe noktada.

Fed Başkanı Powell: Politika faizi muhtemelen zirvede, ekonominin de beklendiği gibi seyretmesi durumunda, bu yıl faiz indirimlerine başlamanın uygun olacağına inanıyoruz

ABD BORSALARI DÜŞÜŞE GEÇTİ

Fed'in enflasyonla mücadele kapsamında henüz faiz indirimine hazır olmadığını belirtmesinin ardından ABD Wall Street borsaları düşüşe geçti. S&P 500 endeksi yüzde 0,9 kayıp yaşarken Nasdaq yüzde 1,4 kayıp yaşadı. Dow Jones borsası ise yüzde 0,1 düştü.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER