Oynatma Listesi
HABERLER

‘Aday mesaisi’nde tansiyon yükseldi

CHP PM toplantısında bazı üyeler ‘İstanbul’da değişimci belediye başkanlarının yeniden aday yapıldığı, diğerlerinin tasfiye edildiği’ eleştirisini yöneltti. Özel ise adayların anketle belirlendiğini vurguladı “Bu bir kurultay hesaplaşması değil” dedi.

CHP Parti Meclisi’nin (PM) önceki günkü toplantısına İstanbul ile “tasfiye” ve “öz evlat” tartışmaları damga vurdu. 

CHP lideri Özgür Özel başkanlığında önceki gün toplanan PM yaklaşık 4.5 saat sürdü. Toplantıda İstanbul’un ilçe adayları ve aday gösterilmemesi üzerine CHP’den istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin açıklamaları üzerinden tartışma yaşandı. Edinilen bilgiye göre bazı PM üyeleri İstanbul’daki duruma ilişkin şu eleştirileri dile getirdi: “Bütün İstanbul’u Ekrem Bey’e bırakıyorsunuz? Niye PM by-pass oluyor? Burada beş ilçe belediyesi İstanbul’da sizi destekledi, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Kartal ve Beşiktaş. Beşini de aday olarak getirdiniz. Sizi desteklemeyen dokuz belediye vardı, üçünü tasfiye ettiniz, altısını da önümüzdeki hafta tasfiye edeceksiniz. Ne hikmetse sizi destekleyen belediyelerin hepsinin memnuniyet anketleri yüksek, Kemal Bey’i (Kılıçdaroğlu) destekleyenlerin hepsinin de memnuniyet anketleri düşük çıkıyor? Değişimi desteklemeyenleri tasfiye ediyorsunuz.”

Bir PM üyesi de toplantıda “MYK’ya 15 dakika kala beni İstanbul İl Başkanı arıyor. Bir aday hakkında düşüncemi soruyor. Böyle bir şey olabilir mi?” çıkışında bulundu. 

'KURULTAY HESABI DEĞİL'

Özel, eleştirilere, “Bu bir kurultay hesabı değil. Anket sonuçlarına göre karar veriyoruz. Bizi desteklemeyen büyükşehir belediye başkanlarını adaylaştırdık. Bu tespit doğru değil. O zaman Vahap’ı, Zeydan’ı nereye koyacağız?” karşılığını verince, bir üye “İstanbul’dan bahsediyoruz” dedi. 

'ÖZ EVLATLAR ADAY'

Tartışma PM üyelerini de karşı karşıya getirdi. Bir PM üyesinin, gelişmelere tepki gösteren arkadaşlarına “Siz sağdan adaylar gösterilirken itiraz etmiyorsunuz da İstanbul’da aynı öneme haiz, partinin öz evlatları aday gösteriliyor karşı çıkıyorsunuz” tepkisini dile getirdi. İtiraz eden PM üyeleri de adaylara değil, yönteme karşı çıktıklarını ifade etti.

BÖCEK KILPAYI ADAY OLDU

PM’de Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yapılan oylamada 60 üyeden 32’si Muhittin Böcek’e destek verdi. PM’de belirlenen Ankara ilçe adaylarının büyük bölümünün ülkücü kökenli olması dikkati çekti. Bu isimlerin partiye üye olup olmadıkları sorusu gündeme getirilirken, Polatlı adayının iki gün önce üye olduğu bilgisi verildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER