Oynatma Listesi
HABERLER

AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok elindeki anket sonucunu açıkladı

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok, CNN TÜRK yaynında elindeki anket sonuçlarını paylaştı.

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, CNN TÜRK canlı yayınında Dicle Canova'ya açıklamalarda bulundu.

Turgut Altınok'un açıklamalarından satır başları şöyle;

* Projeler ne zaman açıklanacak?

Bugün belediye başkan adaylarımızı açıkladık. Projelerimiz hazır. İlaveler yapıyoruz. Kısa bir süre sonra Ankara'ya yapacağımız projelerimizi açıklayacağız.

* Dün Ulaştırma Bakanı ile görüşmeniz oldu. Yeni raylı sistemler mesajı verildi. Biraz ipucu verir misiniz?

Ankara'da ciddi bir trafik problemi var. Kuyruklarda bekleyen insan sayımız çoğaldı, otobüs sefer sayısı azaldı. Soğukta vatandaşlarımız duraklarda kuyruk bekliyor ama kuyrukların sayısı çoğaldı. Otobüsler de tıklım tıklım.

Dün Ulaştırma Bakanımız ile beraber 2 saate yakın Ankaramızın hem trafik problemi hem de raylı sistemlerle ilgili çalışmalar yaptık. Ankaramıza beklentisi olan müjdeyi yakında vereceğiz. Tabi hükümet imkanları da önemli. Büyükşehir belediye başkanlarının büyükşehir belediyesinde ciddi bir büyütçesi var. 2024 yılında 99-100 milyar bütçesi var. Fakat Ankara bu fırsatı iyi değerlendirmeli.

Ankara yaşadığı birçok sıkıntıları, problemleri hele ki trafik olmazsa olmaz, hava kirliliği... Ankara'yı raylı sistemlerle donatacağız. Ankara bize inansın, güvensin. Biz söylediğimizi yaparız.

Sayın Mansur Yavaş'ın Ankara'yı 5 yılda 58 kilometre metro sözü var. Ama 5 santim metro yok. Dolayısıyla 5 yılda Ankara'ya ciddi anlamda metro kazandıracağız. Bununla beraber açacağımız yeni bulvarlar, hazır bulvarlar trafiği ciddi anlamda rahatlatacağız.

Bir devrim daha yapacağız. Kuyruklarda bekleme dönemini Ankara'da bitireceğiz. Onu otobüs sayımızı, minibüs sayımızı çoğaltacağız ve insanlarımız durakta, kuyrukta, kışın soğukta donmayıp, yazın sıcakta terlemeyecek. Bir de ısıtmalı yeni duraklar gelecek.

İnsanlarımız yaşadoğı şehirden ne bekler? Ankaralı çocuğuyla, ailesiyle çıktı... Ankara'da nereye gitmek ister, çocuklar nereyi görmek ister, gençlere nereye gitmek ister? Aile nereye gitmek ister? Bizim hem derdimiz var hem sevdamız var hem de dev projelerimiz var.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NDE YAPTIKLARI

Türkiye'nin en büyük şelalesi Keçiören'dedir. Bir gecekondu şehrinden sular ve göller şehri oldu. Spor merkezleri, teknoloji merkezleri, kalemiz, deniz dünyamız, hayvanat bahçemiz... İnşallah AnkaPark'I açacağız. Orada bir doğa da yapacağız.

HAVAALANI METROSU

Dün Bakanımızla görüşmemizde gündeme geldi. Keçiören Şehir Hastanesi, Etlik Şehir Hastanesi Ovacık'a kadar... Ayrıca Keçiören'deki metro ağımızı da genişletmiş olacağız. Projesi hazır, her şeyi hazır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

İlçelerimiz, mahallelerimiz eskidi. Biz Keçiörenimizin göreve geldiğimiz 2019'da 1 yılda yüzde 80'inin kentsel dönüşüm planlarını yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanı veto etti. Sonra 'Göreceksiniz bu planlar iptal olacak' dedi ve iptal oldu. Tabi Çankaya'da da var mesala. Gaziosmanpaşa eskidi, Bahçelievler eskidi,

Dün Balgat'taydım... Ne 'istiyorsunuz?' diye sordum. Dediler; 'Başkanım, kentsel dönüşüm istiyoruz.' Yani birçok projemiz var. Ankara deprem kuşağında veya yoğun deprem hattında değil diye düşünmeyelim. Şereflikoçhisar'dan geçen bir fay hattı var. Yönü Ankara'ya doğru. Allah korusun bu fay hattı kırıldığı zaman Ankara'da çok büyük yıkımlar ve ölümler olabilir. Onun için Elbistan'da Maraş'ta deprem oldu, sonra Pazarcık'ta. Ama en çok yıkım Hatay'da oldu. Depremin, fay hattının yönü Hatay'a doğruydu.

Dolayısıyla hızlı bir şekilde laf değil, icraat yapmalıyız.

ELİNDEKİ ANKET SONUCUNU AÇIKLADI

Anketlerde Mansur Yavaş'ın önündeyim. Ben eser ve hizmet adamıyım, Ankara bunu görecek. Ankara sanal başkan istemiyor. Ankara 100 yılda aldığı hizmeti 5 yılda alacak.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER