Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te önemli açıklamalar

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki CNN Türk'te Fulya Öztürk'e açıklamalarda bulunuyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde açıklamalarda bulunuyor. Özhaseki'nin açıklamaları özetle şöyle: Öncelikle deprem vesilesiyle hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Deprem felaketi 9 saat arayla 2 kez olunca hasarı daha da büyüttü. 850 bin bağımsız birim yıkıldı. En çok hasarı Hatay aldı. Antakya bu hasarlar içerisinde en önde gelen. Antakya'nın yüzde 85'i yıkılmış vaziyette. Acı çok büyük. Arkasından Defne, Kırıkhan, Samandağ sırayla geliyor.

Hatay'a gelecek herkes çevreyi görecek. Burayı sıradan TOKİ konutları gibi yapalım istemedik. Onların da hepsi sağlam. Hele ki bu depremi en iyi dereceyle geçtiler. Buranın kendine has mimarisini koruyabilmek adına emin olun 1 senedir mimarlarımız çalışıyor.

Artık bizim projelerimiz elimize geçti. Zemini biliyoruz ona uygun projeler hazırlandı. 1, 1.5 sene içerisinde bu manzarayı çıkarırız.

46 bin konutu teslim ediyoruz. Binlerce ev yapacaksınız bunu bir sene içerisinde çoğunu teslim edeceksiniz buna hala söz söylenecek. Dünya Bankası'ndan gelen geçen cuma büyükelçiler buradaydı. Depremin yüzde 25'i bizde olsaydı altından kalkamazdık hepsinin söylediği bu. 1,5-2 ay içerisinde 75 bin konutun kirasını çekmiş olacağız. TOKİ'den övünerek bahsediyoruz. Ortalama yıllık 60 bin civarında. Şimdi 300 bin inşaata birden başladık.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER