Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Şimşek'ten dolar, vergi ve kredi açıklaması! 'Bu haberleri yalanlamaktan yorulduk'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir TV programında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek 'yeni vergi olacak mı?' sorusunu yanıtlarken, kredilerle ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları şu şekilde: “Geçen sene deprem nedeniyle bütçede çok büyük bir açık ile karşı karşıyaydık. Bu açığı piyasalardan borçlanmaya kalksak reel sektörü dışlayacaktık. Reel sektöre alan azalacaktı. Biz o nedenle açığı azaltma yoluna gittik. Yani milli dayanışma perspektifi ile depremin bütçe üzerindeki etkileri sınırlayacak çerçevede vergi artışlarına gittik. KDV, ÖTV artışı gibi bunlar doğrudan doğruya enflasyonist. 2024’te bu olmayacak. Tek seferlik etkileri çıkarttığınız zaman 2024’te zaten enflasyon düşecek. 

YENİ VERGİ OLACAK MI? 

Enflasyonist yeni vergi olmayacak. OVP’de demişiz ki istisnaları gözden geçireceğiz. İndirimli KDV oranlarını gözden geçireceğiz, muafiyetleri gözden geçireceğiz demişiz. OVP’de biz çok net bir şekilde vergi konusunda perspektif çizmişiz.

Biz katma değer vergisi genel oranını artırmayacağız, yüzde 20 bizim için üst limit çok net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Bu ülkenin rekabet gücüne de ihtiyacı var. Gelir vergisini artırmayacağız dedik. Ama istisnaları, muafiyetleri indirimli oranları gözden geçireceğiz.

Tasarruf konusunda hiç tereddüt yok. Cumhurbaşkanımızın yayınladığı tasarruf genelgesi var. Kamuda ciddi bir şekilde harcamaları kontrol altına alacağız, harcamaları kısacağız ve bu şekilde enflasyonu aşağı çekeceğiz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER