Oynatma Listesi
HABERLER

CHP ve DEM Parti ne konuştu? DEM'den 'Öcalan'a tecrit konuşuldu' açıklaması

Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken CHP ve DEM Parti bazı kentlerde seçim iş birliği konusunda ortak çalışma yürütme kararı aldı. Peki CHP lideri Özgür Özel ve DEM Parti Eş Genel Başkanları o kararın alındığı görüşmelerde başka ne konuştu? O görüşmeye ilişkin DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel ayrıntılar verdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncel Bakırhan ve Tülay Hatimoğlulları'nın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e iadeiziyaretlerinde neler konuşuldu? O görüşmenin ayrıntılarını anlatan DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel'in sözleri dikkat çekti.

"Bugün şüphesiz Kürt sorununa yönelik CHP'nin ve muhalefetin genel olarak yaklaşımı, tecritle ve tecritin aslında çözüm önündeki engelleyici rolüne dair tartışmalar yürütüldü, bizim gündemimizde bu vardı."

DEM Parti Eş Genel Başkanları ve CHP lideri görüşmenin ardından yerel seçim için bazı kentlerde seçim iş birliği konusunda ortak çalışma yürütme kararı aldıklarını duyurdular.

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel ise o görüşmede yoktu. Ancak görüşmenin ayrıntılarını katıldığı bir programda anlattı; Kayyum siyaseti, kayyum siyasetine bağlı olarak halkımıza yönelik hak, hukuk dışı uygulamalar, Can Atalay'ın durumu... Seçim ise bunlardan biriydi.

"DEM İLE GİZLİ DEĞİL AÇIK İTTİFAK"

DEM Parti'den gelen o açıklama gündemdeyken eski CHP milletvekili Aytuğ Atıcı, DEM Parti ile yerel seçimlerde kaçak güreşmeden ittifak yapılması gerektiğini söyledi.

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'e konuşan Atıcı, “DEM Parti’yle kendi çizgilerimizi koruyarak, daha önce olduğu gibi gizli değil, her şey kamuoyunun önünde olacak şekilde açıkça ittifak yapmamız gerekir” dedi.

“Açık seçik bir şekilde ittifak yapmak zorundayız” diyen Atıcı şunları söyledi: “Hiç kaçak güreşmeden, örneğin ‘Biz, Mersin’in Akdeniz ilçesinde aday çıkarmıyoruz kardeşim, DEM Parti’yi destekliyoruz.’ Bitti, bu kadar. Öbür türlü ne İsa’ya ne Musa’ya yaranabiliyoruz. Kardeşim bir tarafa yanaş hiç olmazsa tam desteğini al.”

‘İSTANBUL SIKINTIYA GİRER’

İttifak yapılmaması halinde bazı yerlerde sıkıntı yaşanacağını savunan Atıcı, “DEM Parti’nin oy oranının yüksek olduğu İstanbul, Mersin, Adana, Antalya gibi büyükşehirlerde CHP biraz sıkıntıya düşebilir, riske girebilir” diyerek şöyle devam etti: “Şu saatten sonra açık seçik görüşülmeli. Zafer Partisi’yle kapalı kapılar ardında yapılan anlaşma bütün CHP’lileri çileden çıkardı. Bu yüzden gizli bir şey yapılmamalı. İlkelerini ortaya koyacaksın.”

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER