Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Milli Muharip Uçak'ın adı belli oldu: Kaan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da 'İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda açıklamalarda bulunudu. Erdoğan, Milli Muharip Uçak'ın adını 'Kaan' olarak açıkladı.

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın, Türk hava gücünün dış bağımlılığını azaltmaya yönelik projeleri içinde önemli yeri bulunan Milli Muharip Uçak, Hürjet, Atak-2 helikopteri ve Anka-3 insansız savaş uçağı bugün halkın karşısına çıktı.

İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Şu anda Hürjet ve KAAN'ımız karşımızda. Ülkemize hayırlı olsun. Her ikisini karşımda görünce Yahya Kemal'in şu mısraları aklıma geldi: 'Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın. Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın.' Ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyorum.


15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ŞÜKRANLA YAD EDİYORUM

Ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyorum. Öncelikle şehitlerimiz, Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli polis müdürü Özgür Barçın, Resul Barutçu kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim kendilerini şehitler safında sevgili habibine komşu eylesin diyorum. Şanlı direnişiyle kahraman unvanı alan Kahramankazan'da 15 Temmuz şehitlerimizi minnet, şükranla yad ediyorum.

Bakan Bilgin'den asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklaması

YARIN YENİLERİNİ GÖRECEĞİZ

Son aylarda savunma sanayiinde büyük gururlar yaşadık. Altay Tankı, TCG Anadolu, GÖKBEY, insansız hava aracından torpido atılması var. Artık havada, uzayda, karada her alanda varız. Bugün projelerimizin yeni safhasıyla milletimizin karşısındayız. Yarın yenilerini göreceğiz. Milletimizin asırlardır peşinden koştuğu hayallerimizi birer birer gerçekleştiriyoruz.

YILMADIK, DURMADIK

Gazi Mustafa Kemal "İstikbal göklerdedir, göklerini koruyamayan milletler yarınlarından asla emin olamazlar" demiş. Vizyoner ve cesur girişimcilerimiz hem içeriden hem dışarıdan engellendiler. Esasen rahmetli hocamız Erbakan, ağır sanayi hamlesi deyişinde yapılan hücumlar aynı habis zihniyetin ürünüydü. Kıbrıs Barış Harekatı'nda yaşadıklarımız savunma sanayinin kurulmasını tercihten öte mecburiyet olduğunu gösterdi. Özal'ın önem vermesiyle savunma ve havacılıkta bazı kıpırdanmalar yaşanmışsa da sonrasındaki koalisyon dönemlerinde bunlar da akamete uğratıldı. Biz de pek çok görünür görünmez engelle karşılaştık. Yılmadık, durmadık, hedeflerimizden bir an olsun ayrılmadık.

BUGÜN İSTİKBAL DİYORUZ

O zaman yerli neydi yüzde 20'ydi. Ve bu yerli olan savunma sanayini yüzde 80'e çıkardık. Kimi iktidarlarının beceriksizliği, gayri milliği sebebiyle engellenen istikbali hamdolsun milletimiz bugün yaşıyor. İstikbalin sembolü olan neticelere bugün ulaştık. Bugün istikbal diyoruz.

BENİM MİLLETİM KANDİL'DEN DESTEK ALANA ÜLKEYİ TESLİM ETMEZ

Eli kanlı terör örgütlerine nefes aldırmıyoruz, aldırmayacağız. Cudi'de aldırdık mı? Gabar'da aldırdık mı? Aldırmadık, aldırmayacağız. Ama ne yazık ki birileri, başta bay bay Kemal olmak üzere Kandil'den görüşmeler yapıyorlar. Kandil'in desteğiyle bu ülkede cumhurbaşkanı olacak. Benim milletim Kandil'den destek alana bu ülkeyi teslim etmez. Bölücü örgütün elebaşlarına yönelik operasyonlarımız uzun süredir devam ediyor.

İNLERİNİ BAŞLARINA GEÇİRMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Önceki gün DEAŞ'ın sözde liderini etkisiz hale getirdik. Önümüzdeki günlerde de güvenlik güçlerimizle terör örgütlerinin inlerini başlarına geçirmeyi sürdüreceğiz. Bunun için sizden daha çok üretim gerçekleştirmenizi istiyorum. Attığınız her adımda, döktüğünüz terde devletimizin tüm imkanlarıyla sizlerin yanındayız. Kazan'dan yükselen bu ışık dalga dalga tüm dünyayı kuşatarak Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzde bize rehberlik edecektir.

BİRİLERİNİ ÇOK RAHATSIZ EDECEK

Şimdi bunlar birilerini çok rahatsız edecek. Diğer projelerimize neler dediler biliyorsunuz. Bunlara da maket diyeceklerdir. Her başarımızdan bunlar, suyun öte tarafındakiler rahatsız oluyorlar. Hiç kusura bakmasınlar, biz bunları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz. Biz Türk milletiyiz, umut ettikleri hayallerden uyandırmaya KAAN ve Hürjet bile yeter. Buradaki coşku birilerini tedirgin ediyorsa demek ki doğru yoldayız. Daha fazlasını yapmak için daha çok çalışacağız.

ORDUMUZUN ARKASINDAKİ GÜÇ SAVUNMA SANAYİMİZDİR

İster sulh de olsun ister harpte, kahraman ordumuzun arkasındaki güç savunma sanayiimizdir. Milli silahlarımız, milli uçaklarımız Akıncı'mız, Kaan'ımız için çok çalıştık. Daha çok çalışıp kazanmaya devam edeceğiz. Burada ilk kez motor çalıştıran ürünlerimiz var. Daha da ötesi burada mühendislerimiz, pilotlarımız, gece gündüz çalışan neferlerimiz var. Kahramankazan bu süreci baştan itibaren yaşayan yerdir.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER