Oynatma Listesi
HABERLER

Doğu'da soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Sıfırın altına düşen hava sıcaklıkları nedeniyle bölgede göller, çaylar ve araçlar dondu. Yüksekova ilçesinde kardan kapanan yolda mahsur kalan araçlardaki vatandaşlar kurtarıldı. Van, Hakkari ve Bitlis'te kar yağışı ve tipi nedeniyle 491 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 17 dereceye düştüğü Kars'ta ise hava serpilen kaynar suyun donması güzel görüntüler oluşturdu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde üzerine çaydanlıktaki kaynar suyun dökülmesi sonucu yaralanan Besna Arslan'ı (11) hastaneye götüren kamyonet, köy yolunda kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Karla mücadele ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucu ulaşılan Arslan, hastaneye kaldırıldı.

Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metreye ulaştığı Yüksekova ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Dedeler köyünde yaşayan Besna Arslan, sobanın üzerinde bulunan çaydanlıktaki kaynar suyun üstüne dökülmesi sonucu yaralandı. Ailesi, iki ayağında yanıklar oluşan Besna Arslan'ı hastaneye götürmek üzere kamyonetle yola çıktı. Ancak kar ve tipi nedeniyle kamyonet köy yolunda mahsur kaldı.

Ailenin ihbarı üzerine karla mücadele ekipleri, bölgeye hareket etti. Yaklaşık 3 saatlik zorlu bir çalışmanın ardından aileye ulaşan ekipler, Besna Arslan'ı alarak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı.

Besna Arslan'ın abla Züleyha Arslan, "Kardeşimi pansuman için Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürmek için yola çıktık. İçerisinde bulunduğumuz araç, köy yolunda kar ve tipi nedeniyle kara saplandı. Durumu karla mücadele ekiplerine bildirdik. Bölgeye gelen karla mücadele ekiplerinin yolu açmasıyla hastaneye ulaştık. Bizi kurtardıkları için ekiplere çok teşekkür ediyoruz" dedi.

​Bu arada, Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 90 köy ve 191 mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele çalışmasının aralıksız devam ettiği belirtildi.

Kar kalınlığının 50 santimetreyi geçtiği Yüksekova ilçesinde tek katlı evler kara gömüldü. İlçede günlerdir belli aralıklı yağan kar, etkisini arttırarak hayatı durma noktasına geldi.

Van, Hakkari ve Bitlis'te kar yağışı ve tipi nedeniyle 491 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, dün etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Bahçesaray, Çatak, Gürpınar, Saray, Muradiye, Başkale ve Gevaş ilçelerinde 270 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Karla mücadele ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Muş'ta soğuk hava ve sis hayatı olumsuz etkiledi. Bulanık ilçesinde soğuk hava nedeniyle vatandaşlar araçlarını, üzerilerini battaniye ile kapatarak korumaya çalıştı.

Sabah işe gitmek isteyen sürücüler, donan araçlarını altlarında ateş yakarak çalıştırdı. Yetkililer, bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi. Ayrıca Muş-Bitlis kara yolunda kar yağışı ve sis nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER