Oynatma Listesi
HABERLER

Gazze'de tablo ağırlaşıyor! 'Dondurma dolaplarını morg olarak kullanacağız'

CNN Türk canlı yayınında konuşan, Gazze Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Dr. Enver Ataullah, bölgedeki son duruma ilişkin bilgi verdi.

Gazze Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Dr. Enver Ataullah, bölgedeki son duruma ilişkin CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

"Savaş dediğimiz zaman iki ordusu arasında olur." diyen Ataullah, "Bu büyük bir saldırıdır, savaş suçudur. Şehit ve yaralıların çoğu bebek ve kadınlar." şeklinde konuştu.

İsrail'in Gazze'ye hiç kimseyi sokmadığını söyleyen Ataullah, "Tüm gazetecileri bölgeye sokmak istemiyorlar. Gazze 17 senedir kuşatma altında. Gerçekler ortaya çıkmasın diye bölgeyi kapattılar." ifadelerini kullandı.

İnternette problemler olduğunu aktaran Enver Ataullah, "Gazze'ye düzenlenen saldırı çok korkunç. Herkes hedef alınıyor. Toplu cezalandırma var. Yaklaşık 10 ambulans memuru şehit edildi. Uluslararası insan haklarına aykırı bir tablo. Burada bir savaş suçu var. Dünya görmezden geliyor." dedi.

"DONDURMA DOLAPLARINI MORG OLARAK KULLANACAĞIZ"

Enver Ataullah sözlerini şöyle sürdürdü

Şu anda Şifa Hastanesi'nde 100 şehit bulunuyor. Onların kimlikleri belirlenemiyor. Onları defnedemiyoruz. Şu anda morgda yer kalmadı. Dondurma için kullanılan buzdolaplarını morg olarak kullanmayı düşünüyoruz.

Batılı ülkeler Gazze için gözünü kapattığını söyleyen Enver Ataullah, "Ukrayna Rusya savaşında Ukrayna'ya binlerce yardım geliyor. Biz 8 gündür acı çekiyoruz. Ama şimdiye kadar bize yardım gelmemiştir. Yazıklar olsun dünyaya. Biz işgal altında kalan insanlarız. Dünya malesef gerçek bir destek sağlayamadı. Biz de insanız. Bizi de insan olarak kabul edin. Biz Mescid-i Aksa'yı savunuyoruz. Bu sorumluluk tüm Müslümanlara ait. İsrail'e toplu olarak baskı yapılmalı." dedi.

CANSIZ BEDENLER HASTANE ÖNÜNDE

İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlere ait cansız bedenler, Gazze Şeridi'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi'nde morgda yer kalmadığı için hastane önünde bekletiliyor.

İsrail-Filistin çatışması 8. günde devam ederken, Gazze'de insani kriz giderek derinleşiyor. Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde morgun dolmasıyla hayatını kaybedenlere ait cansız bedenler, hastane önünde bekletiliyor.

Filistinli sağlık çalışanları hastanedeki durumun benzeri görülmemiş bir manzara olduğunu, daha önceki saldırılarda durumun bu noktaya gelmediğini belirtiyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER