Oynatma Listesi
HABERLER

İkiz kız kardeşler aynı okula öğretmen olarak atandı! 'Öğrencilerimiz bizi karıştırıyor'

Uşaklı tek yumurta ikizleri, ilk, orta, lise ve üniversiteyi birlikte okuyarak mezun olduktan sonra Bitlis'teki aynı okulda matematik öğretmeni olarak atandı.

Uşak doğumlu tek yumurta ikizleri Ayça Bilgin ile Ayşe Bilgin, Cumhuriyet İlköğretim okulunda öğrencilik yaptıktan sonra şimdi ise Tatvan'da bulunan Cumhuriyet Ortaokulunda öğretmenlik yapıyorlar. Cumhuriyet İlköğretim okulunda eğitim öğretime başlayan ikiz kardeşler, aynı ortaokul ve aynı lisede eğitimlerini tamamladıktan sonra, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Matematik Bölümü'nü tercih ettiler.

Aynı yurtta kalarak üniversiteyi Eskişehir'de tamamlayan Ayça ve Ayşe isimli ikiz kardeşler, 2022 yılı KPSS sınavı puan durumuna göre tercih yaptılar. Tercih listesine birinci sırayı yazdıkları Bitlis'in Tatvan ilçesinde öğretmen olarak göreve başlayan ikiz kardeşler, aynı okulda görev yapmanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

Tüm eğitim öğretim sürecini birlikte geçirdiği ikiz kardeşi ile birlikte aynı okulda görev yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen ikiz kardeşlerden Ayşe Bilgin, “İkiziz, şu anda Tatvan Cumhuriyet Ortaokulunda matematik öğretmeniyiz. İkimiz de Uşak Cumhuriyet İlkokulunda okuduk, liseyi de Uşak Anadolu Lisesinde eğitimimizi tamamladık” dedi.

 

“GÜZEL BİR TESADÜF HALİMİZDEN MEMNUNUZ”

İkizlerden Ayça Bilgin, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümünden mezun olduklarını belirterek şunları söyledi:

“KPSS süreci, atama takvimi ve tercih süreci derken bir zamanlar Uşak İlköğretim okulunda öğrenciyken şu anda Tavan Cumhuriyet Ortaokulunda matematik öğretmenliği yapıyoruz. Güzel bir tesadüf halimizden memnunuz” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİ KARIŞTIRIYOR”

Ege'den Doğu'ya geldiklerini ifade eden Ayşe Bilgin, “Uşak, Ege Bölgesinde. Bizim tercih ettiğimiz Doğu Anadolu Bölgesi. Tercih sürecinde Doğu Anadolu Bölgesi'ne karar verdikten sonra Bitlis'in Tatvan ilçesini seçtik ve farklı kültürler, farklı yerler görmek için. Çünkü bizim yolumuz daha önce bu bölgeye hiç düşmemişti. Ama şu anda çok memnunuz, yeni yerler gördük, yeni insanlar tanıdık. Çalıştığım okul çok güzel çalışma ortamı olan bir okul. Öğretmen arkadaşlarımız çok anlayışlı ve hoşgörülü, çok yardımseverler. Bizi karıştırsalar da öğrencilerle de çok iyi anlaşıyoruz. Okuduğumuz Cumhuriyet İlköğretim Okulunda öğretmenlerimiz bizi karıştırıyordu. Şimdi ise Cumhuriyet Ortaokulunda öğrencilerimiz bizi karıştırıyor. Ama keyifli komik anlar yaşıyoruz. Beraber ders planlarını planlıyoruz, istişare ediyoruz” dedi.

İkiz öğretmenlerden Ayşe Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den isteklerinin olduklarını belirterek, “Ben atama sürecinden yeni geçtim. Bu sürecin nasıl olduğunu biliyorum. O yüzden yeni atama sürecinden geçecek olan arkadaşlarımız için Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Milli Eğitim Bakanımızdan öğretmenler olarak 2024 Şubat ayında ön görülen atama için öğretmenlerimizin sadece KPSS puanlarının baz alınmasını rica ediyoruz. Birçok arkadaşımızın da isteği de bu, çünkü hakları bu. Şimdiden kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den başka bir isteklerinin olduğunu ifade eden Ayça Bilgin, “Öğretmenler odasının ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, kadrolu ve uzman öğretmen şeklide gruplara ayrılmasını doğru bulmuyorum. Bunun son bulmasını rica ediyorum. Çünkü öğretmen öğretmendir” dedi.

 

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER