Oynatma Listesi
HABERLER

İYİ Parti'de Kılıçdaroğlu tartışması! Akşener özür diledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili iddialar siyasetin gündeminde tartışılırken, İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Oral, "Kılıçdaroğlu'nun Alevi olması benim açımdan engel değil, ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Türk toplumu açısından Sünni diyeceğimiz Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir.” ifadelerini kullandı. Oral'ın açıklamaları sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi.

Siyasette cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları sürerken, İYİ Parti'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı iddialarına yönelik dikkat çeken bir açıklama geldi. İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, katıldığı bir programda konuştu.

 

ORAL: KİMLİĞİ SÜNNİ KESİM TARAFINDAN ENDİŞEDİR

Oral, "Alevi olması benim açımdan engel değil, ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Türk toplumu açısından Sünni diyeceğimiz Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Bu bir oy verilmemesi gereken bir saiktir. Alevi olduğu için Kılıçdaroğlu'nun yapılmaması bence bir engel değil. Ama Türkiye'nin gerçeklerini düşünüp siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye'deki genel objektif acından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye'nin yüzde 60-70'i muhafazakâr ise o zaman ona hitap edebilen rahat oy verebilecekleri bir insan tipi. Ben şu veya bu aday demiyorum" dedi.

ÇIRAY: MAKSADI AŞAN SÖZLER PARTİ GÖRÜŞÜ DEĞİL

Oral'ın açıklamalarına İYİ Partili Aytun Çıray'dan tepki geldi. Çıray sosyal medya hesabından, "Maksadını aşan bu sözler asla lâik, demokrat, milliyetçi, kalkınmacı partimizin resmi görüşü değildir" paylaşımımda bulundu.

 

AKŞENER: KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZÜR DİLİYORUM

Oral'ın açıklamalarına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de tepki gösterdi. Sakarya'da halka seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Hz. Ali'yi sevenlerin incinmesine müsaade etmeyeceğim gibi onların üzülmesine, incinmesine çok üzüldüğümü ifade ediyor ve tekrar Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere her bir kardeşimden ayrı ayrı özür diliyorum." diye konuştu.

ORAL DA ÖZÜR DİLEDİ

İbrahim Halil Oral da yaptığı açıklama sonrası CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi. Oral, "Söz konusu programdaki sözlerimin yanlış anlaşılmasından ötürü büyük üzüntü duyuyor, başta Alevi kardeşlerimiz olmak üzere bütün milletimden özür diliyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da konuyu izah etmek için bir randevu talep ettim. Talebim de olumlu karşılanmıştır. " dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER