Oynatma Listesi
HABERLER

Kilometrelerce kuyruk! Kahramanmaraş'ın enkazı böyle taşınıyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından binalarda enkaz kaldırma çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Kahramanmaraş’ta yıkılan binaların enkazını taşıyan hafriyat kamyonları metrelerce kuyruk oluşturdu. Gün içerisinde defalarca sefer yapan kamyonların oluşturduğu yoğunluk, drone ile havadan görüntülendi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından şehirde bulunan binaların büyük bir kısmı yıkıldı. Yıkılan binalarda enkaz kaldırma çalışmaları gerçekleştiriliyor.

METRELERCE KUYRUK

Hafriyat kamyonları yükledikleri enkazı şehre yakın bir noktaya taşımak için gün içerisinde defalarca sefer düzenliyor. Kamyonların enkazı boşalttıkları alana giderken oluşturduğu metrelerce kuyruk, drone ile havadan görüntülendi.

GÜNDE 6 VEYA 7 KERE GİDİP GELİYORUZ"

Devlet Su İşleri’nde görevli hafriyat kamyonu şoförü Mustafa İsmik, “Depremin 2’nci gününde gece geldim. O günden beri çalışıyoruz. Türkiye’nin yedide biri yıkıma uğradı. Enkaz bugünlük tepe oldu. Yarın için bir yer ayarladılar. Günde 6 veya 7 kere gidip geliyoruz” şeklinde konuştu.

İKİNCİ DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ ELBİSTAN'DA 924 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine koordinatör vali olarak görevlendirilen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, "Tamamen çökmüş durumda olan 300 binamızın başsavcılıkça kodlama işlemleri bitirildi. 20'nin üzerinde bina enkazı tamamen kaldırıldı. Elbistan'da deprem nedeniyle 924 kişi vefat ederken, 1825 kişi kurtarıldı. Hastanemiz tamamen normale döndü" dedi.

Elbistan'a koordinatör vali olarak görevlendirilen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, ilçedeki son duruma ilişkin bilgi verdi. Vali Aydoğdu, "Depremin ilk olduğu günden itibaren Samsun ve Edirne valilerimiz ile birlikte buradaydık. Edirne valimiz Hatay'a gitti. Şu anda ilk güne nazaran işler, rayına oturmaya başladı. 3 gündür enkaz kaldırma çalışmalarımız sürüyor. Tamamen çökmüş durumda olan 300 binamızın başsavcılıkça kodlama işlemleri bitirildi. 20'nin üzerinde bina enkazı tamamen kaldırıldı. Bir taraftan enkazlar kaldırılırken diğer taraftan da binaların ağır, orta ve az hasarlı durumları tespit ediliyor. Yıkılması gereken binaların tespitleri yapılıyor. Depolarımıza gıdalar istif ediliyor. Köylerimizdeki vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Altyapı hizmetleri devam ediyor. Doğalgaz hariç elektrik ve su, Elbistan'ın yüzde 90'ında bulunuyor. Çadırlar ile birlikte konteyner kentlerin altyapıları yapılıyor. Konteyner kentlerin altyapıları bitti. Bu süre içinde 2 binin üzerinde konteynerı da hayata geçirmiş olacağız" diye konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER