Oynatma Listesi
HABERLER

Kış uykusundan uyanan 2 boz ayı havadan görüntülendi!

Kar yağışının etkili olduğu Tunceli'nin Munzur Dağları'ndaki Kırk Merdiven bölgesindeki yuvalarında yaklaşık 4 ay uyuyup, kışı geçiren boz ayılar, son günlerde havaların ısınmasıyla yiyecek aramak ve yağ depolamak için doğada görünmeye başladı. Doğal yaşam alanlarında dolaşan 2 bozayı, bölgeye giden dağcılar tarafından drone ile görüntülendi.

Tunceli'nin yüksek kesimlerinde kış uykusundan uyanan boz ayılar drone ile görüntülendi. Kar yağışının yoğun olduğu Ovacık ilçesi el değmemiş doğası, yaban hayatı ve boylu boyunca uzanan görkemli dağlarıyla eşsiz manzaralar sunuyor.

 

Munzur Dağları üzerinde bulunan 2'si küçük olmak üzere 6 şelalenin bulunduğu Kırk Merdiven bölgesindeki yuvalarında yaklaşık 4 ay uyuyarak kışı geçiren boz ayılar, havaların ısındığı bu günlerde yiyecek aramak ve yağ depolamak için gezmeye başladı. Doğal yaşam alanlarında dolaşan 2 bozayı bölgeye giden dağcılar tarafından drone ile havadan görüntülendi. Bir süre karlı arazide gezinen ayılar, kayalık alana giderek gözlerden kayboldu.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER