Oynatma Listesi
HABERLER

LGS heyecanı başladı

Sekizinci sınıf öğrencileri ile ailelerin heyecanla beklediği gün geldi. Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav bugün yapılıyor. Öğrenciler, iki oturumda çoktan seçmeli 90 soruyu yanıtlamak için ter döküyor.

LGS için geri sayımda sona gelindi. Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav bugün 2 oturum şeklinde uygulanacak. Sözel alanı kapsayan ilk oturum saat 09.30'da başladı.

Öğrencilere Türkçe'den 20, İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük'ten 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil'den 10'ar soru yöneltilecek. Toplam 50 soru için 75 dakika süre verilecek.

Saat 11.30'da başlayacak sayısal oturumu ise 80 dakika sürecek. Adayların matematik ve fen becerileri toplam 40 soru ile ölçülecek.

İKİNCİ DÖNEM KONULARI OLMAYACAK

Deprem nedeniyle meydana gelen öğrenim kayıplarının oluşturacağı adaletsizliği önlemek amacıyla, sorular sadece 8'inci sınıfın birinci dönem konularından hazırlandı. Öğrenciler ikinci dönem konularından sorumlu olmayacak.

LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da açıklanacak. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresinden öğrenilebilecek, ayrıca posta yoluyla sonuç belgesi gönderilmeyecek.

NÜFÜS MÜDÜRLÜKLERİ ÖĞLENE KADAR AÇIK

Sınav, Türkiye genelinde 15 bin 532 okulda, 81 bin 570 salonda düzenlenecek. İki oturumda toplam 465 bin 274 görevli bulunacak ve bu görevliler sınavla ilgili tüm kontrolleri sağlayacak. Geçerli kimlik kartı bulunmayanlar sınav merkezlerine alınmayacak. Kimlik kartı ile ilgili sorun yaşayabilecek adaylara kolaylık sağlamak içinbugün nüfus müdürlükleri 07:30 ile 12:30 arası açık bulundurulacak.

MEB’DEN ADAYLARA TAVSİYELER

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin süreci etkili şekilde yönetebilmeleri ve sınav kaygısıyla başa çıkabilmeleri için uzman rehber öğretmen ve psikolojik danışmanların çeşitli önerilerde bulunduğu bir broşür hazırladı. MEB’in önerileri şöyle:

Motivasyonunuzu yüksek tutmalı ve moralinizi bozacak durumlar ve kişilerden uzak durmalısınız.

Sınavda elinizden geleni en iyi şekilde yapacağınıza yönelik kendinizi motive etmelisiniz.

Dengeli bir kahvaltı yapmalı ve alışık olmadığınız gıdaları tüketmekten kaçınmalısınız.

Hava durumuna uygun ve rahat kıyafetler giymelisiniz.

Sınava getirilmemesi gereken eşya, cep telefonu, takı gibi araç gereçlerin üzerinizde bulunmamasına dikkat etmelisiniz.

Sınav anında ise:

Soruları anlamak için gereken zamanı ayırarak ve cevaplarınızı düşünerek başarılı bir sınav süreci geçirebilirsiniz.

Sınav sırasında sakin kalmaya özen gösterin ve soruları okurken dikkat edin. Ayrıca, sınav boyunca sürenizi verimli kullanarak tüm soruları cevaplamaya çalışın.

Sınav ölçütlerinin sadece bir değerlendirme ölçüsü olduğunu ve gerçek sizi tam olarak yansıtamayabileceğini unutmayın. Kendinize güvenin ve sınavda en iyi performansınızı sergileyin.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER