Oynatma Listesi
HABERLER

Marmaris açıklarında nefes kesen anlar! Deniz piyadeleri adaya çıktı

Karadeniz, Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de düzenlenen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı tatbikatlarından Denizkurdu I - 2024 Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü, dün Marmaris açıklarında icra edildi.

7 Ocak'ta başlayan Denizkurdu I - 2024 Tatbikatı, 16 Ocak'ta sona erecek. Tatbikat; 110 su üstü gemisi, 7 denizaltı, 27 Uçak, 22 Helikopter ve 22 İnsansız Hava Aracı ile icra ediliyor.

Denizkurdu - I 2024 Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü, TCG Salihreis fırkateyninin Aksaz'dan Marmaris açıklarına seyri sırasında icra edildi. Aksaz limanından çıkışta kuvvetin korunması senaryosuna istinaden milli olarak geliştirilen Taktik Pençe Harekatı düzenlendi. TCG Akçay tarafından tespit edilen 1 adet (eğitim) mayının imhası için bırakılan SAS timi, yüzerek mayının üzerine intikal etti. Fünyeyi yerleştiren timin helikoptere alınmasının ardından mayın imha edildi.

DENİZ PİYADELERİ ADAYA ÇIKTI

AH-1W helikopteri Yılancık adasının kuzeydoğusundaki hedefe 20 mm top atışı ile flare atışı yaptı. SAT botu tarafından yapılan atış ile de Yılancık adasının kuzeydoğu burnundaki hedef kontrollü olarak patlatıldı. Helikopterden paraşüt atlayışı yapan SAT timi adaya iniş yaptı. Operasyon, SİHA tarafından anlık olarak görüntülendi.

İkinci safhada TCG Bayraktar'dan manevra kapsamında toplam 12 amfibi deniz piyadesi 2 SH-70 helikopteri ile Yılancık adasına indirildi. Gemiden kıyıya manevra kapsamında 4 adet zırhlı amfibi hücum aracı (ZAHA), 10 adet lastik bot ve 3/4 LCVP ile toplam 170 amfibi deniz piyadesi çıkarma plajına intikal ettiridi. Amfibi deniz piyadelerinin adayı emniyete almasının ardından paraşüt ile atlayan SAT timi tarafından Türk bayrağı açıldı.

DENİZALTI SAVUNMA HARBİ

Deniz karakol uçağı tarafından atılan sonoboya istinaden Aksungur SİHA tarafından veri aktarımı ile güvenlik seviyesi yükseltilen temasa, deniz karakol uçağı tarafından 1 adet rexrop atışı icra edildi. Denizaltı savunma harbi senaryosu, TCG Doğanay denizaltısının TCG Salihreis’in sancak bordası istikametinde emercensi satıh yapması ile tamamlandı. Bando eşliğinde fırkateyn ve korvetler arasında denizde malzeme transferi icra edildi.

YERLİ GÜDÜMLÜ MERMİ ATILDI

Envanterden çıkarılmış gemi olan olan TCG Doğanarslan’a, Seahawk helikopterinden Roketsan tarafından üretilen 1 adet TEMREN güdümlü mermi ile atış icra edildi. Hedef gemiye hücumbotlar tarafından hedefi aynı anda etki altına alacak şekilde suüstü atışları icra edildi. AH-1W helikopterden hedef gemiye 20mm top atışı suüstü atışları sonrasında, hedef gemiye 2 AH-1W süper kobra helikopteri tarafından top atışı hedeften 1 mil mesafe, 500 ft. irtifada 80 kts süratle intikal ederken icra edildi. Faaliyetin sonunda 30 gemi, 4 denizaltı, 15 uçak/helikopter toplam 49 unsurun katılımı ile tören geçişi yapıldı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER