Oynatma Listesi
HABERLER

Meteoroloji'den 12 il için sağanak uyarısı! Sıcaklıklar 6 derece düşecek

9 günlük bayram tatili başlarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladığı son hava tahmininde 12 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

9 günlük Ramazan Bayramı tatili başladı. Doğu bölgelerde yağış devam ederken, Batı bölgelerde hava açık ancak serin. Batı ve güneydoğu kesimlerinde hava sıcaklığında 6 dereceye varan düşüşler yaşanacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yayınladığı son hava tahmininde 12 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.Ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Tokat, Giresun ve Rize çevreleri ile Ankara'nın güney kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzeydoğusu, Mardin'in doğusu ve Van'ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı ve güneydoğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra güney kesimleri sağanak yağışlı 18

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

Antalya: Parçalı bulutlu 26

Samsun: Parçalı bulutlu 14

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 13

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmurlu 12

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.)

12 İL İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Batman ve Şırnak için sarı kodlu uyarı yayımladı.

ORHAN ŞEN'DEN UYARI

CNN Türk Meteoroloji DaMeteoroloji,yağmurnışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 9 günlük bayram tatilinde yurt genelinde beklenen hava durumu ve sıcaklıkları açıkladı. Prof. Dr. Şen şu bilgileri verdi:

“Türkiye’nin genelinde hava sıcaklıları ortalamalarda. Yani İstanbul’da hava 18 derece civarında, Antalya’da 21 derece civarında, İzmir’de 22 derece civarında olacak. Bu da bize gösteriyor ki bir yaz havası yok, bahar havası var. Tatile gidecekler yaz tatiline gidecekmiş gibi gitmesin, hüsrana uğrarlar. Sıcaklıkların 9 günlük bayram tatilinde düşük olma sebebi de Karadeniz’den gelen sistemin etkisinde olmamız bu da sıcaklıkları düşüyor. Kuzeyli akışların etkisinde olacağımızdan hava serin, akşamları üşütecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ YOK

“Yağış miktarına baktığımızda 9 gün boyunca kuvvetli bir yağış yok. Ancak genelde bölgesel yağışlar söz konusu. Pazar günü Marmara ve Ege Bölgesi’nde yağış var, sıcaklık da 1-2 derece düşecek. Arife günü de Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir yağış var. Sıcaklıklar mevsime göre düşük. Bayramın 1. 2. ve 3. günü de Akdeniz Bölgesi’nin doğusunda yağış var. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Bayramın 1. günü Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’da kuvvetli bir yağış var. Bayramın 2. ve 3. günü de Hakkari civarlarında kuvvetli yağmur görünüyor. Bayramın bitimindeki cumartesi, pazar günü de Türkiye’nin hemen hemen her yerinde yağmur var. Dönüşe geçenlerin bu nedenle dikkatli olması gerekiyor. Çünkü, yollar hem kaygan hem de kalabalık olacak. Bayram, boyunca baktığımızda Türkiye’de bir yaz havası yok, her şey mevsim normallerinde.”

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Bayramın ilk günü günün en yüksek sıcaklık değerleri ise Ankara'da 23, İstanbul'da 20, İzmir ve Antalya'da 25, Adana'da 26, Samsun'da 17, Diyarbakır'da 19 derece civarında seyredecek.

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamaya göre; Arife günü ile Ramazan Bayramı'nın ilk günü Marmara Bölgesi'nin genelinin parçalı bulutlu olacağı öngörülüyor. İkinci ve üçüncü günü de bölge genelinin parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan İstanbul'da parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı öngörülüyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER