Oynatma Listesi
HABERLER

Oktay Derelioğlu’nun yaralandığı kavgada yeni görüntüler

Eski milli futbolcu Oktay Derelioğlu'nun eşi Başak Derelioğlu'nun trafikte karıştığı kavgaya dair yeni görüntüler ortaya çıktı.

Olay  5 Aralık Salı  günü saat 16:30 sıralarında Erenköy Mahallesi Dr. Mithat Süer sokakta meydana  geldi. 

İddiaya göre eski milli futbolcu Oktay Derelioğlu ve eşi Başak Derelioğlu'nun otomobilleriyle ilerliyordu. Bu sırada yolun daralması sonucu başka bir otomobil sürücüsüyle aralarında yol tartışması yaşandı. Tartışma sonrasında  Zekai Karaçoban ve Nurettin Karaçoban içinde olduğu otomobil ünlü futbolcunun aracının önünü keserek bir anda saldırmaya başladı. Saldırganlar  Oktay Derelioğlu'nu darbetti,.

Oktay Derelioğlu'nu kurtarmaya çalışan Başak Derelioğlu çevreden geçen vatandaşlardan yardım istedi. Olay yerine gelen polis şüphelileri gözaltına alırken, ambulans ekipleri eski futbolcuyu hastaneye kaldırdı. İlk yapılan müdahalede Oktay Derelioğlu'nun omzunun çıktığı ve çeşitli yerlerinden yaralandığı belirlendi. Oktay Derelioğlu hastanede ameliyata alınırken, Başak Derelioğlu ise aldığı darp raporu sonrası karakolda ifade verdi. 

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI 

Şikayet üzerine Zekai K. ve Nurettin K. gözaltına alındı. Adliyeye gönderilen iki kardeş ‘Kasten yaralama ‘ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya dair yeni görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde, Oktay Derelioğlu ile diğer araç sürücüsü Zekai K.'nın aynı şeritte ilerlediği, iki aracın yolda birbirlerini sıkıştırdığı ardından araçların durduğu görülüyor. O sırada kaldırımda bulunan Nurettin K.'nın duran araçların yanına gittiği görülüyor. Aracından inen Derelioğlu'nun Nurettin K.'ya tekme attığı ve kavganın başladığı görülüyor. Derelioğlu'nun eşi de araçtan inerek tarafları ayırmaya çalışıyor.

'BU KİN BU NEFRET NİYE'

Olayı anlataan Oktay Derelioğlu, "İki  tane şehir magandası indi arabadan. Bizi  darbetmeye başladılar. Tek yönlü yola  girmek için sıra bendeydi. Baktım. Yer vermiyor. Kendimi biraz ileriye attım. Sola doğru geçmesini bekledim. Ondan sonra üstüme kırdı arabayı.. Orada benim kapımı  açmaya çalıştı. Tabii biz de kendimizi korumaya, kendimizi müdafaa etmeye  çalıştık. Daha sonradan diğer arkadaş indi iki kişi. Hiçbir olay yok. Bu öfke bu kin niye. Eşim yanımda. Olayın akabinde omzum çıktı. Beyin kanaması geçirdim. Ölebilirdim de. Devlet büyüklerimizden bu olay örnek teşkil etsin istiyorum. Gerçekten bu adamlara ağır cezalar  almalarını istiyorum. " diye konuştu.

YÜZÜNDEKİ O NEFRETİ GÖRMENİZ LAZIMDI

Eşi Başak Derelioğlu ise  "Elinde bıçak, belinde silah olduğu bir dönemdeyiz maalesef. O yüzden çok şükürler olsun ki Allah bağışladı. Hiçbir tartışma yok.  Benim tarafımdan geliyor, içinde kadın olduğunu da görüyor arabada. Ona rağmen diğer  yanındaki arkadaş  iniyor. Oktay'ın kapısını açıyor. Ve saldırmaya başlıyor. Sanki düşmanı görmüş gibi. Yani o nefret ,yüzündeki o nefreti görmeniz lazımdı. Gerçekten  insanlar  çok kötü olmuş artık" diye konuştu.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan şikayet üzerine Zekai Karaçoban ve Nurettin Karaçoban gözaltına alınmıştı. Savcılık ifadesinin ardından Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Zekai Karaçoban ve Nurettin Karaçoban 'Kasten yaralama' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Zekai Karaçoban ve Nurettin Karaçoban'ın hakimlikteki ifadesi ortaya çıktı.

"VURMA KESİNLİKLE YOKTUR"

Şüpheli Zekai Karaçoban ifadesinde, "Karşı tarafı tanımıyorum. Tartışma, aracını önüme kırması sebebiyle çıktı. İlk hareketi karşı taraf yaptı. Önüme kırdı, araçla ilerlerken küfürleşmeye başladık. Vurma yok kameralarda mevcuttur, sadece itişme esnasında yere düştü. Herhangi bir şekilde darbetmedik. Aracın kapısını açar açmaz abime doğru vurdu. Sonrasında arbede çıktı. Vurma kesinlikle yoktur. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum. Mahkeme aksi kanaatte ise adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ediyorum" dedi.

"KASTİ HİÇBİR ŞEY YOKTUR"

Şüpheli Nurettin Karaçoban ise hakimlikteki ifadesinde, "Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Karşı tarafı darbetmedik. Arbede olunca hepimiz düştük. Karşı tarafta düştü. Kasti hiçbir şey yoktur. Nasıl böyle bir nitelikli yaralanma olduğunu bizde bilmiyoruz. Hayatımda karakola gitmişliğim yoktur. Bakmakla yükümlü olduğum iki aile vardır. Şu an mağdur durumdayım. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum. Mahkeme aksi kanaatte ise adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER