Oynatma Listesi
HABERLER

Paris’te çıkan olaylarla ilgili AK Parti'li Çelik’ten açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Paris'teki PKK eylemleriyle ilgili olarak, "Terör örgütlerini besleyenler terörle yüz yüze geldi" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Ömer Çelik, Adana’da basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "Diyoruz ki PKK terör örgütü unsurları bunlar eninde sonunda güçlendikleri zaman tekrar size dönen size zarar veren tablo ortaya çıkaracaklar. Cumhurbaşkanımız yaptığı açıklamalarda eninde sonunda bu terör örgütlerinin saldırıları ile yüzleşeceğini ifade etti. Bunlar beslemeyin, destek vermeyin, fiziki olarak sizlerin ülkesinde himaye edilmesine müsaade etmeyin dedi. Cumhurbaşkanımız bu uyarıları defalarca yapmıştır. PKK terör örgütü yanlılarının nasıl ortalığı yaktığını ortaya çıktı. Burada dikkat edilmesi gereken husus şu: PKK’nın faaliyetlerinin Kürtlere ne kadar zarar verdiği son örnekte de ortaya çıktı" dedi

Yakıp yıkma eylemine karışan PKK terör örgütü yandaşı olarak konuşan birisi diyor ki siz Paris’te rahat uyuyasınız diye biz DEAŞ ile savaşıyoruz siz bize yapılan saldırıları engellemiyorsunuz diyor. Çok açık ve net şekilde özetle ifadesini ortaya koyuyor.

Kürtlerin temsilcisiymiş gibi bir hareket ettiğini söylüyor. PKK’nın bu coğrafyanın Kürt çocuklarını emperyalizme lejyoner yapmaya çalıştığı gözüküyor

PKK YPG Batılılar tarafından DEAŞ ile mücadele ediyor diye destekleniyor. Bu firma çeşitli yargı konularının olduğu DEAŞ’a destek veren bir çimento firmasıdır. Bununla ilgili iddialar Fransa’da üst mahkemeye taşınan iddialar ilginç. Firma Fransız yetkililerinin bilgisi dahilinde faaliyet yapmış"

"AVRUPA’DAN DAYANIŞMA GÖRMEDİK"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Şimdi saldırıya uğradığımız zaman Avrupa’da şu sahneyi gördük. DEAŞ ile ilgili saldırı gündeme geldiği zaman Avrupa’daki kamu binalarına Türk bayrağı yansıtılarak dayanışma içinde olduklarını vurguladılar. Ama PKK saldırısında Avrupa’dan dayanışma görmedik. Defalarca söyledik. İtidal tavsiye ediyoruz lafı Türkiye Cumhuriyet devleti ile terör örgütünü eşit kefeye koymaktır"

Tüm bu tabloya baktığımız zaman terör konusundaki çifte standardı göstermesi açısından önemli. FETÖ’nün darbe girişimi ile ilgili itidal tavsiye ediyoruz sözleri ortaya çıkmıştı. Hala Avrupa’da yeterince adım atılmıyor

Sonuç olarak gelinen yerde Fransa Devlet Başkanı Fransa Kürtleri diye açıklama yaparken, Fransa medyasının haberinde bütün Kürtleri hedef gösteren tablo ortaya çıkıyor. Yakma, yıkma terör örgütlerine faaliyet açma şeklindeki tablonun da değiştirilmesi lazım.

Bir yandan ırkçı saldırı yükselirken, terör örgütlerini himaye etmelerinin neticesi olarak nasıl oluyor da meydanlara çıkıyorlar. Yakıp yıkıyorlar ve son derece yıkıcı bir tabloyu ortaya koyabiliyorlar. PKK terör örgütünün paçavralarını taşıyarak yapıyorlar. Bu Fransa’nın ortasında meydana geliyor.

Cumhurbaşkanımızın dediği bunları destekleyenler bunlarla karşı karşıya gelme durumunda kalırlar sözü burada ortaya çıkıyor

Terörle mücadele hepimizin ortak mücadelesi olmaktadır. Bunları dikkatle takip etmek gerekir ve terörle mücadele konusunda ortak mücadele vurgumuzu yapıyoruz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER