Oynatma Listesi
HABERLER

Siparişlere yetişemiyorlar

Erzurum'da, vatandaşların vazgeçilmez lezzeti olan ve damaklarda bıraktığı tatla birçok ilden de sipariş edilen kadayıf dolması, özellikle ramazan ayında iftar sofralarını süslüyor. Kadayıf ustası Muammer Tanhaş "Ramazanda satışlarımız 2-3 kat artıyor hem şehir içinden hem de şehir dışından oruç tutan herkes mutlaka kadayıf dolmasının tadına bakıyor. İnternetten alınan siparişlerle gönderilen kargolar 2-3 günde teslim ediliyor. İnsanlar bu tatlıyı gazete, televizyonlardan görüp merak edip alıyor" dedi.Erzurum'da, vatandaşların vazgeçilmez lezzeti olan ve damaklarda bıraktığı tatla birçok ilden de sipariş edilen kadayıf dolması, özellikle ramazan ayında iftar sofralarına renk katıyor. Osmanlı döneminden bu yana sofralardan eksik olmayan kadayıf dolması, bugün yılın her döneminde "Dadaşlar"ın tükettiği tatlıya dönüştü. Ramazan aylarında zengin fakir fark etmeden herkesin evinde yapılan, gerek telefonla gerek internet üzerinden Türkiye'nin farklı illerinden sipariş veren vatandaşlar da iftar sofralarını bu eşsiz tatlıyla süslüyor. Tel tel kadayıfların içine ceviz konularak sarılmasının ardından hazırlanan yumurta ve kızgın yağda kızartılan dolmalar, daha sonra soğuk şerbetin içine batırılıyor. İçindeki bu malzemeler nedeniyle tok tuttuğu, enerji verdiği bilinen ve verilen siparişlerle özellikle ramazan aylarında satışı 2-3 kat artan kadayıf dolması, Erzurum dışında müşterilere kargo aracılığıyla ulaştırılıyor. Kadayıf ustası Muammer Tanhaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadayıf dolmasının çok eski bir tarihe dayandığını şimdi ise Erzurumluların her gün tükettiği ve vazgeçemediği tatlıya dönüştüğünü söyledi. İnsanlar bu lezzetten vazgeçemi
GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER