Oynatma Listesi
HABERLER

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 1. Meclis'te önemli açıklamalar

1. Meclis'te konuşma yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, bu günlere ateşle imtihandan geçilerek gelindiğini söyledi. Kurtulmuş, 'Yeni emperyalistler hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar mutlaka milletimizin öncülüğünde yeni bir dünya kurulacak ve hakkın egemen olduğu bir düzene geçilecektir.' dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle; Milli mücadelede vatan bölünmez bir bütündür fikri bütün milletvekilleri tarafından kabul edildi. 22 gün 22 gece süren Sakarya Meydan Muhaberesi en önemli safhalardan oluşuyordu. Ateşle imtihandan geçilerek gelindi bugünlere.

Cumhuriyete erişinceye kadar ateşten gömlek, Osmanlı coğrafyasının, bugünkü Türkiye'mize geçişimizin ağır hatıralarıyla biçilmiştir. Biz o ateşten gömleği şerefle giymiş milletiz. Ecdadımız bütün bu cephelerde mücadeleyi vermeseydi.

554 FİLİSTİNLİ ŞEHİDİMİZ VAR

Bugün de Ortadoğu'yu kan gölünü çevirmekle meşgul olduklarını izliyoruz. Filistin halkı dedelerimiz ile aynı siperde savaşmıştır. Filistinli Gazzeli şahitlerimiz dedelerimizle yatmaktadır. Genelkurmay Başkanlığımızın şehit defterlerinde 554 Filistinli şehidimiz vardır. Onları saygıyla anıyorum.

Dün ilk meclisi şerefle dolduranlar nice zorluklardan, yokluklardan gerçek bu ülkeyi bugüne kadar getirdiler. 29 Ekim'de cumhuriyetin ilanı Gazi Mustafa Kemal Paşa tarafından bu binada okunmuştur. Daha İstiklal Savaşı devam ederken Mustafa Kemal Paşa'nın mazlum ülkelere desteği dünyanın dikkatini çekmiştir.

YENİ BİR DÜNYA KURULACAK

Emperyalizme karşı vücutlarını siper ederek direnmeselerdi Anadolu'nun kurtuluşunu gerçekleştiremeyeceğimiz gibi bugün bağımsız millet olarak da yeryüzünde yerimizi alamayacaktık. 

Biz Türk milleti olarak bir kere daha yüksek sesle ilan ediyoruz ki, yeni emperyalistler hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar mutlaka milletimizin öncülüğünde yeni bir dünya kurulacak ve hakkın egemen olduğu bir düzene geçilecektir

TBMM daima milletimizin aynadaki sureti olmuştur. Vekil arkadaşlarımızın dile getirdiği farklı görüşler milletimizi daha doğruya ulaştırma çabasının tezahürüdür. Demokrasilerde farklı görüşlerden çekinilmez. Demokrasilerde ihtilafı bir zenginlik olarak göreceğiz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER