Oynatma Listesi
HABERLER

Vaşakla kangal köpeği karşıya karşıya geldi! İnanılmaz meydan okuma

Gümüşhane’de yavrularını korumak isteyen anne vaşak ile kangal köpeğinin karşı karşıya geldiği anlar kameralara yansıdı.

Gümüşhane’de yaşayan doğa fotoğrafçısı Muhammet Tutar, kent merkezine bağlı Akgedik köyünün dağlık bölgesinde gezintiye çıktığı esnada nadir rastlanan bir ana şahit oldu.

Dağın yamacındaki yuvasında yavrularıyla gördüğü anne vaşağı kayıt altına almak için kamerasını hazırlayan Tutar, bölgeye yaklaşan kangal köpeğini gördü.

Kaydı başlatan Tutar, köpeği fark eden vaşağın yavrularını korumak için yuvasının bulunduğu dağ yamacının kenarına gelerek meydan okumasını saniye saniye görüntüledi.

Vaşağı gören kangal köpeği bölgeden uzaklaşırken, anne vaşak da yavrularıyla birlikte yuvasına girerek gözden kayboldu.

GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, korunan alanlarda yaşamını sürdüren vaşakların görüntülerini paylaştı.

DKMP Genel Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda, vaşakların yavrularıyla birlikte korunan alanlarda özgürce dolaştığı belirtilerek, "Doğada her canlı, büyük bir resmin renkli fırça darbeleri gibi bu dünyanın güzelliklerini paylaşıyor. Bu güzel vaşak ailesi de ülkemizin nadide milli parkında huzurla yaşamaya devam ediyor. Milli Parklar yaban hayatımızın korunması için mücadeleye devam ediyor" denildi.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER