Hep filmlerde seyrettiğim ve gördüğüm Vietnam için davet geldiğinde, seyrettiğim filmlerin gerçeğini yaşayacağım için çok heyecanlandım.

Motosikletlerin Şehri Hanoi
Türk Havayolları'nın ilk Hanoi uçuşuna davetliydim ve yine benim içinde bir ilk olarak bu seyahate hiç ön hazırlık yapmadan, sadece bavulumu yapıp yolculuğa başladım.
10 saat'lik direk uçuştu ve ben ilk sefer olacağı için boş olur diye düşünürken, 1 koltuğu bile boş olmayan koca Airbus 330-300 uçuşunda buldum kendimi. Kabin amiri ve diğer bütün uçuş ekibine buradan teşekkür etmek istiyorum. 10 saat boyunca gülümsemeleri, aksaksız servis ve güzel ev sahiplikleri için...

Haberin Devamı

Motosikletlerin Şehri Hanoi
3 gece 4 gün sürecek, saat saat organize edilmiş seyahatimize bize eşlik eden Türk Havayolları basın müşaviri Yahya Üstün ile birlikte başladık. Gece 02:20'de uçuş başladı ve aynı gün 16:30 olarak Hanoi Noi Bai international havalimanına iniş yaptık. Gece uçuşlarını seviyorum uyku ile saat çok hızlı geçiyor.

İlk uçuş olduğu için havalimanında bizi bir hoşgeldin komitesi; ilk uçuşların klasiği olarak , uçağın 2 tarafından su sıkarak karşıladılar.
Şimdiden Hanoi'yi sevdim diyebilirim her ne kadar sıcaklık ve nem anında sizi içine alsa da...
Motosikletlerin Şehri Hanoi
Havalimanı ile şehir merkezi 'old city' dedikleri bölge arası 1 saat sürmekte ve otellerin çoğu bu bölgede bulunmakta.
Hanoi Şehri Vietnam'ın 2. büyük şehri ve 7 milyon nüfusa sahip. Şehirde insandan çok motorsiklet göreceğinizi garanti edebilirim.
Kredi kartı yada Amerikan doları her yerde geçiyor, küçük bir tavsiye! Alışverişlerde kesinlikle indirim isteyin.
Motosikletlerin Şehri Hanoi
Şehir içinde taksi veya über kullanmanızı öneririm.

Hanoi'de yapılması gereken 10 şey:

Old Quarter : Şehrin en eski bölgesi. Ho Hoan Kiem Gölünün etrafındaki 56 caddeden oluşuyor; bizdeki kapalı çarşının açık hali. Her cadde birbirinden farklı; antikacılar, ev eşyaları, hediyelik eşyalar, ayakkabıcılar, kıyafet , sahte ürünlerin olduğu cadde ve aklınıza daha başka ne gelirse...
Motosikletlerin Şehri Hanoi
Hobi Chi Minh's Mozelesi: Vietnam'lıların lideri olarak bilinen ve kendi aralarında Amca Ho dedikleri liderin mezarı. 1975 yılında ziyarete açılmış; pazartesi ve cuma günleri kapalı. Buraya gelirken şort ve kolsuz t-shirt ile gelmek mümkün değil.
Motosikletlerin Şehri Hanoi
Water Puppet Tiyatrosu: Vietnam ve Hanoi'nin en meşhur şovu diyebilirim. 11. yüzyıldan beri suyun içindeki insan figürlerinin dans şovları ve müziklerinden oluşan tiyatro. Eskiden pirinç tarlalarının içinde yapılan daha sonra tiyatro salonuna geçen yüzyıllık bir gösteri.
Motosikletlerin Şehri Hanoi

Hoan Kiem gölü: Diğer ismi ile kaplumbağa gölü şehrin buluşma noktası. Göl kenarında oturanlar, dans edenler, spor yapanlar ve turistler. Gölün tam ortasında ise Ngoc Son Temel bulunmakta. Fotoğraf meraklıları için ideal mekan.
Motosikletlerin Şehri Hanoi
Dong Xuan Market: Şehrin en büyük kapalı alışveriş merkezi. Birkaç kattan oluşuyor ve lokal halkın alışverişini en çok yaptığı yer. Şehirdeki en uygun fiyatları burada bulabilirsiniz. Sebze ve meyve katında hayatınızda görebileceğiniz en ilginç ve egzotik meyveler ile karşılaşabilirsiniz.
Motosikletlerin Şehri Hanoi
Hanoi Opera House: Şehrin en güzel mimarisine sahip binası diyebilirim. 1911 yılında inşa edilmiş. Paris havasındaki bina şehrin Fransız Quarter dedikleri bölgesinde. Ziyaretinizi şansınız varsa uluslararası artistlerin ve performansların olduğu zamana getirin ve kendinize bu muhteşem binada bir müzik ziyafeti verin.
Motosikletlerin Şehri Hanoi
Temple of Literature: Şehrin en turistik atraksiyonu işte burda. Türkçesi Edebiyat tapınağı diye geçiyor. 1070 yılında üniversite olarak açılmış. Konfiçyüs'ün evi olarak kabul ediliyor. Bahçesinde heykeller, dev ağaçlar, su kaplumbağaları ve çiçekler bulunmakta. İçeride tümüyle huzur bulduğunuz ve tarih içinde gezeceğiniz bir Temple.

Luxury sevenler için Hanoi 'de Ly Thai To caddesinde bütün uluslararası markaları bulabilirsiniz. Buradaki markaların bir özelliği de, sadece buraya özel koleksiyonların olmasıdır. Cüzdanınıza dikkat edin derim...

Midesine güvenenler için sokakta yapılan yemek atıştırmalıklar. Açıkçası herkes denedi ama ben maalesef kendime güvenmedim. Vietnamın en önemli özelliği her köşede yapılan noodle çorba ve kızartma yemekleri.

Ve Asya'ya gidilip kesin yaptırılması gereken masajları. Her köşede ve her binanın altında neredeyse spa ve masaj salonu var. 10.- dolar 'dan başlayan fiyatlar ile ayak masajlarını öneririm.
Motosikletlerin Şehri Hanoi
Yapmanızı kesinlikle önereceğim bir tur daha var, o da Halong Bay, bir gece konaklamalı gemi turu. Halong Bay suyun içinden çıkan, Unesco tarafından korumaya alınmış 1600 adacıktan oluşan bir bölge. Hanoi'den 4 saat'lik bir mesafede. 4.-dolar verdiğinizde Hanoi'den otobüs ile yolculuk edebilirsiniz.
Diğer yöntem; Deniz uçağı ile Hanoi 'den 45 dakikada Halong Bay'de olabilirsiniz. Genellikle özel turlar var ve herşeyinizi ayarlıyorlar.
Ben gemide kalma kısmını çok sevdim, çok güzel dizayn edilmiş luxury gemilerde her türlü konfor sağlanmış. Geminin içinde kendinizi bir film karesinin içine düşmüş gibi hissediyorsunuz.
Motosikletlerin Şehri Hanoi
Şehirde en sevdiğim 3 teras ve 1 restorana kesinlikle uğramanızı tavsiye ediyorum; o kadar nemli bir iklimde bu çatılardaki az bir esinti için sonra bana teşekkür edersiniz.

The Rooftop Hanoi'nin en popüler buluşma noktası. 19. katta bulunan ve hafta sonraları dans ve parti merkezine dönüşen bir mekan. Yemek menüsü pek başarılı değil ama birşeyler içmek ve şehire tepeden bakmak istiyorsanız kesinlikle gidin derim.

One36 Bar, Apricot otelin çatısında bulunmakta. Açık havuz etrafında oturma alanları ve barın özenle yapılmış ışıklandırmalar eşliğinde Hoan Kiem gölüne ve şehre tepeden bakıyorsunuz. Buradaki fiyatlar biraz abartılı diyebilirim.
Motosikletlerin Şehri Hanoi
Level 10 isminden de anlaşılacağı üzere, bir binanın 10. katında ve dans etmeyi sevenler için ideal. Genellikle saat 22:00'den sonra doluyor ve saat 01:00 gibi de kapanıyor.Terası bir bahçe mimarisi ile yapmışlar ama hava o kadar nemli ki belli bir süre sonra içeriye kaçıyorsunuz.

Home restoran Vietnam mutfağı ve lezzetlerini en doğru şekilde tatmak isteyenler için muhteşem bir restoran. Beni bıraksanız öğlen ve akşamları burdan çıkmayabilirim. Eski bir Vietnam evinin restorana dönüşmüş hali; 3 katlı ve iç mimarisi çok güzel düşünülerek yapılmış. Özellikle acı severler bugüne kadar yemediğiniz acı ile karşılaşabilirsiniz.
Motosikletlerin Şehri Hanoi
Otel önerileri :

- Sofitel Legend Metropole Hanoi
- Melia Hanoi
- Intercontinental Hanoi Westlake
- Apricot Hotel
- Hilton Hanoi

Motosikletlerin Şehri Hanoi
Haftanın 5 günü karşılıklı uçuş gerçekleşmekte ve uçuşların 2'si İstanbul-Hanoi-Saygon diğer 3 ise İstanbul-Saygon-Hanoi olarak gerçekleşiyor. Türk havayolları uçuş sayısının yakında daha da artacağını bildirdi.

Vaktiniz varsa kesinlikle Saigon'da kalmayı programınıza alın....

Haberin Devamı