Dünya Mursi'nin ömür boyu hapis kararı da bozuldu

Mursi'nin ömür boyu hapis kararı da bozuldu

22.11.2016 - 11:22 | Son Güncellenme:

Geçen hafta idam kararı için yeniden yargılama hükmü veren yüksek mahkeme, bugün Hamas adına casusluk suçlamasında verilen kararı düşürdü.

Mursinin ömür boyu hapis kararı da bozuldu

Mısır Yargıtay'ı, darbeyle devrilen ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Hamas örgütü adına casuslukla yargılanıp ömür boyu hapis cezası aldığı davanın yeniden görülmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Mursi hakkında verilen idam kararı da geçen hafta yine temyiz mahkemesi tarafından bozulmuştu.

Hüsnü Mübarek'in devrilmesinin ardından başlayan yeni dönemde cumhurbaşkanı seçilen Müslüman Kardeşler'in adayı Mursi, peşinden gelen 2013 yılındaki askeri darbeyle koltuğundan olmuş ve Haziran 2015’te idam cezasına çarptırılmıştı.

Mübarek'in devrildiği günlerde Vadi Natrun Hapishanesi'nden kaçan Muhammed Mursi, daha sonra açılan davada 'yabancı militanlarla hapisteki İslamcıları kaçırmak için işbirliği yapmakla' suçlanmıştı.

Mursi yönetimi darbeyle devrildiğinden beri Mısır'da Müslüman Kardeşler örgütü yasaklandı, binlerce üyesi tutuklandı, ayrıca yüzlercesi idama mahkum edildi.

Mursi hakkında üç ayrı dava daha var ve devrik lider 'Mısır'da Hamas, Hizbullah ve İran Devrim Muhafızları'yla birlikte saldırılar planlamak, Al Jazeera televizyonu aracılığıyla Katar'a devlet sırlarını sızdırarak ülke güvenliğini tehlikeye atmak' gibi suçlamaların hedefinde.

Haberin Devamı

Türkiye, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere resmi yetkililerin açıklamalarıyla, Mursi'nin darbeyle indirilmesi ve ardından verilen idam kararını yüksek sesle eleştirmişti.