Gündem Ne zaman emekli olacağınızı internetten öğrenin!

Ne zaman emekli olacağınızı internetten öğrenin!

14.07.2016 - 14:55 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile siz de emeklilik yaşınızı öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulaması devlete ait resmi sorgulama sitesi üzerinden kolaylıkla yapılıyor. Ne zaman emekli olurum uygulaması için E-devlet sistemine üyeliğiniz bulunmalıdır.

Ne zaman emekli olacağınızı internetten öğrenin

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşlara bir çok sağlamış olduğu hizmetler vardır. Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlamış olduğu bu hizmetlerden vatandaşlar çok kolay bir şekilde yararlanabilmektedirler. Vatandaşlar hayatlarını geçindirebilmek için iş hayatlarına erkenden atılırlar. İyi bir gelecekleri için, geçimlerini sağlamak için çalışmış oldukları bu işlerde bir yerden sonra ödül niyetine emeklilik haklarına sahip olurlar. Tabi ki vatandaşların emekli olabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumlarının belirli şartları bulunur. Bu şartlardan bir tanesi emeklilik yaşı bir diğeri de ödenmekte olan primlerdir. Bu primler her zaman düzenli bir şekilde ödenir ise ve de emeklilik yaşınız gelmiş ise SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli ilan edilirsiniz ve her ay emeklilik maaşı alırsınız.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!
NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli olamadan önce ödenmekte olan primler ile sağlık alanından faydalanabilirsiniz. Ve tabi ki de emekli olunca da bu hakka sahipsiniz. Bu sağlık güvencesi bizim için çok önemli bir konudur. Çünkü sağlık her açıdan önemlidir. Sağlık güvencesi olmayan bir vatandaş hastanelere oldukça yüklü bir miktar ödemek zorunda kalabilir. Bunun için SGK kurumunun herhangi bir hizmetinden yararlanmamız çok önemlidir. İnsanlar iş hayatları boyunca ne zaman emekli olurum sorusunu sık sık sorarlar ve buna yanıt ararlar. Ne zaman emekli olurum sorusuna yanıt olarak sorgulatmak için ilgili kurum ve kuruluşlara gitmek zorunda kalırlar. Gitmiş oldukları kurum ve kuruluşlarda yoğunluk fazla olabilir. Bu neden ile uzun işlem kuyruğu nedeni ile saatlerce sıra bekleyebilirler. Böyle olunca da vatandaşlar günlerinin yarısını bu işlemleri yaparak geçirirler. Ama artık ilerleyen teknoloji ile vatandaşlar bir çok işlemlerini internet aracılığı ile online işlemler yapabilmektedirler. Bu sayede vatandaşlar online işlemleri yaparak hem modern çağa ayak uydururlar hem de bu işlemler ile çok fazla bir şekilde zaman kaybı yaşamazlar. E- devlet sistemi devlet tarafından vatandaşlara sunulmuş olan bir hizmettir. E- devlet sistemi içerisinde bir çok işlem barındırmaktadır. E- devlet sistemi içerisinde ne zaman emekli olurum sorgulamasını da barındırır. E- devlet sistemi şifreli bir uygulamadır. E- devlet sistemi içerisinde bulunmakta olan işlemleri yapabilmek için e- devlet şifresine ihtiyaç vardır. E- devlet şifresi almak çok kolay bir işlemdir. Öncelik olarak yapmanız gereken ilk iş kimlik kartınız ile ya da T.C. kimlik numaranız ile herhangi bir PTT şubesine giderek e- devlet şifresi talebinde bulunmanız gerekir. E- devlet şifresi talebinde bulunduktan sonra 2 TL işlem ücreti vererek size özel kapalı bir zarfta e- devlet şifresine sahip olabilirsiniz. E- devlet şifresini aldıktan sonra e- devlet sistem sayfasına tıklayınız. E- devlet sistem sayfasına tıkladıktan sonra ara yazan kısma ne zaman emekli olurum yazınız ve arama butonuna basınız karşınıza çıkacak olan sayfada sizden kimlik doğrulama işlemi isteyecektir. Almış olduğunuz şifre ile ve de T.C kimlik numaranız ile kimlik doğrulama işlemi yaptıktan sonra ne zaman emekli olurum işleminizi tamamlayabilirsiniz.