Gündem Ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik zamanınızı öğrenin!

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik zamanınızı öğrenin!

07.11.2016 - 08:53 | Son Güncellenme:

İnternette Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) online ne zaman emekli olurum hizmeti geldi. Milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefi online ne zaman emekli olurum uygulamasından emeklilik tarihini öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. SSK ne zaman emekli olurum uygulaması internette 7 gün 24 saat emeklilik tarihine ne kadar kaldığının öğrenilebilmesini salıyor.

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik zamanınızı öğrenin

Türkiye’de internet hizmetleri 21.yüzyılın hızla gelişen teknolojileri ile birlikte her geçen gün çok daha geniş kapsamlara ulaşıyor. Özellikle de günümüzün hızla gelişen teknolojileri sayesinde vatandaşların yaşamlarının her alanında internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi nedeni ile kamu alanında da etkin bir şekilde kullanılmaya başlanan internet altyapısı vatandaşlara internet üzerinden SSK ne zaman emekli olurum sorgulamasının gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde özel sektör alanında çalışmakta olan milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefinin en çok merak ettiği konuların başında emeklilik tarihlerinin ne zaman olacağı bilgisi geliyor. Bu yüzden de Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bu doğrultuda oldukça yoğun talepleri oluşabiliyor.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) dijital hizmet ağı e-SGK ağı uygulamalarından birisi olan ve tüm Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefi olan vatandaşlar tarafından internete erişim sağlanabilen her noktadan kullanılabilmekte olunan online ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden SSK mükelleflerinin SSK emeklilik şartları ve güncel SSK hizmet durumu bilgilerine göre SSK emeklilik tarihlerinin ne zaman olacağını ve normal çalışma kariyerine göre hangi tarihlerde emeklilik hakkını kazanabileceğini öğrenebilmesine yardımcı oluyor. Bu sebep ile de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde yaşamının önemli bir kesimini çalışarak geçirmekte olan milyonlarca SSK mükellefinin, kariyer planlamalarını da çok daha doğru biçimde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerine yönelik olarak sunmakta olduğu bu gibi önemli hizmet çözümleri ve işlem şansı dolayısı ile her geçen gün çok daha yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarından birisi olan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK mükellefleri için herhangi bir üyelik veya şifre oluşturulması şartı bulunmuyor. Bu şekilde SSK mükellefleri, mobil akıllı cihaz teknolojilerinin de yardımı ile yaşamının neresinde olursa olsun internete erişim sağlayarak SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK emeklilik tarihinin ne zaman olacağını öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan online SSK ne zaman emekli olurum uygulaması kurum tarafından belirlenmiş olan SSK emeklilik şartları ve sigortalının güncel SSK sigortalılık durumu bilgilerine göre SSK emeklilik tarihinin hesaplanabilmesine yardımcı oluyor. Bu çerçevede de SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK mükellefleri tarafından önce cinsiyet, doğum tarihi ve hizmete başlama tarihi bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Daha sonra ise erken yaşlanma durumu, malullük durumu, SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, yurtdışı gün sayısı, fiili hizmet süresi, askerlik ve sanatçı gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarih bilgilerinin girilmesi gerekliliği bulunuyor.