Nergis Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Nergis çiçeği çoğaltma işlemi için nergis soğanı kullanılabilir. Nergis çiçeği çoğaltma yöntemlerini inceleyelim.

Nergis çiçeği 3 yöntem ile çoğaltılabilir.

1. Eski soğanla nergis çiçeği çoğaltma

Nergis çiçeği soğanı, nergis çiçeği tamamen kuruduğunda topraktan sökülür. Kuru gazete kağıdına sarılan nergis soğanı ertesi yıl için bekletilir. Nergis soğanı ne zaman dikilir diye soranlar için cevap sonbahar aylarıdır. Nergis çiçeği tamamen solduğunda nergis soğanına zarar vermeden topraktan çıkarmak önemlidir.

Haberin Devamı
Kuru Üzümü Suda Bekletince Ne Olur?

2. Yavru soğanla nergis çoğaltma yöntemi

Nergis soğanı yıllar geçtikçe irileşir. İrileşen nergis soğanları diplerinden minik yavru soğanlar verir. Bu yavru soğanlar ara soğandan ayrılarak dikilebilir ve nergis çiçeği çoğaltılabilir. Nergis soğanının iri olanın yanında 4-5 yavru soğan olduğunda aralarından en iyi gelişen 2-3 taneyi seçmelisiniz.

Yaz sonunda toprak üstündeki nergis çiçeği kuruduktan sonra toprağı temizlerken ana soğanın yanındaki yavru soğanları ayırabilir ve hemen toprağa dikilebilir. 1 yıl geçtikten sonra bu bu soğanlar yaprakları arasından yeni bir yavru vermeye başlar.

3.Tohumla nergis çoğaltma yöntemi

Tohumla nergis çiçeği çoğaltmak için uzun yıllar beklemek gerekebilir. Nergis tohumunun çiçeklenmesi için 5 yıl geçmesi gerekir. Bu yöntem de kullanılabilir olsa da nergis çiçeği çoğaltmak istiyorsanız diğer 2 yöntemi denemenizi öneririz.

Pratikse.com

Facebook/pratikse