Gündem Online SGK Hizmet Dökümü Alma ve SSK Sigorta Sorgulamaları

Online SGK Hizmet Dökümü Alma ve SSK Sigorta Sorgulamaları

23.03.2015 - 14:15 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümünü alarak SSK sigorta sorgulama işlemleri artık internet üzerinden de kolayca yapılabilmektedir. Şifreli ve şifresiz olarak SGK hizmet dökümünüzü alabilir, SSK sigortanızı sorgulayabilirsiniz. SGK hizmet dökümü alma ve SSK sigorta sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını detaylı olarak haberimizde bulabilirsiniz.

Online SGK Hizmet Dökümü Alma ve SSK Sigorta Sorgulamaları

Cumhuriyetin yönetim şekli olarak belirlenmesi ve ardından yapılan bazı yeniliklerin hayata geçirilmesi ile oluşturulan kurumlardan biri de Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. Sosyal Güvenlik Kurumu yani kısaca SGK, ülkemizde, sosyal devletin gerekliliği olan bazı hizmetleri sunmak ile yükümlüdür. Bu doğrultuda, SGK çeşitli özellikte olan bazı uygulamalarını oluşturmuş sonrasında ve hizmete sunmuştur. SGK’nın buna paralel olarak oluşturduğu ve geliştirdiği hizmetlerinden biri de, SGK hizmet dökümü adı ile düzenlenen hizmetidir. SGK hizmet dökümü, iş yaşamınız boyunca, gerçekleştirmiş olduğunuz hizmetlerin, kronolojik bir düzen içinde sunulduğu bir nevi belge niteliğinde bir oluşumdur.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

SİGORTA SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Haberimizin devamına göz atmanızı tavsiye ederiz. Çünkü ‘SGK hizmet dökümü’ uygulaması ile SGK hizmet dökümü bilgilerinizi öğrenmeniz çok kolay bir işlemdir. Yazımıza, SGK hizmet dökümünün elde edilmesi için yapılması tavsiye edilen işlemleri anlatarak devam edelim.

SGK hizmet dökümü alma işlemi iki şekilde yapılabilmektedir. Bunlar; E-Devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK hizmet dökümü ve ESGM uygulaması üzerinden şifre kullanılmadan yapılan SGK hizmet dökümü sorgulaması şeklinde düzenlenmiştir.

E-Devlet kapısına giriş yapılarak ve burada e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK hizmet dökümü sorgulaması;

SGK hizmet dökümünüzün bilgisini, ilgili kuruma gitmeden, elektronik ortam üzerinden öğrenmek istiyorsanız ve bu amaç doğrultusunda geliştirilmiş olan iki dijital yöntem arasından e-devlet sistemini kullanarak işlem yapmayı tercih ettiyseniz, izlemeniz gereken aşamalar şöyledir;

Haberin Devamı

· SGK hizmet dökümünüzün bilgisini öğrenmek için başlangıç aşaması olarak, e-devlet kapısının resmi web adresi olan www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

· Hemen sonrasında, burada açılan yeni sayfanın hem sağ üst tarafında ve hem de sol tarafında yer alan iki bölüm göreceksiniz. Sayfada yer alan bu bölümlerin başlığıE-Hizmetlerşeklindedir.

· Ardından bu bölümlerden her hangi birine geliniz.

· Daha sonra, burada açılan yeni sayfanın en sol kenarında yer alan bölümü göreceksiniz. Bu bölümde harfler bulunmaktadır ve harflerin arasından S harfine tıkladığınız takdirde, karşınıza başlığı S harfi ile başlayan seçenekler gelecektir.

· Bu işlemin ardından, bu çıkan seçenekler arasından, Sosyal Güvenlik Kurumu yazan başlığa tıklayınız.

· Bir sonraki aşamada, bu geldiğiniz alanda, SSK (4A), Bağ-kur (4B) veEmekli Sandığı (4C)isimleri ile tasarlanmış olan başlıkları göreceksiniz.

· Ardından, tasarlanmış olan bu kurumlar arasından, siz hangisine bağlı olarak çalışıyorsanız o kurum için düzenlenmiş olan hizmet dökümüseçeneğini işaretleyiniz.

Haberin Devamı

· Daha sonra bu aşamadan sonrayeni açılan ekranda yer alan,T.C kimlik numarasıveE-Devlet şifresiyazan bölümleri de doldurunuz.

· Tüm bu işlemlerin ardından son aşama olarak, kimlik doğrulama işlemlerinizin yapılması için kişisel bilgilerinizi sayfada bulunan ilgili alanlara giriniz.

Bu şekilde yaptığınız takdirde, e-devlet kapısı üzerinden, e-devlet şifresi kullanarak hizmet dökümü sorgulamanızı öğrenmiş olursunuz.

Haberimize, ESGM uygulamasına giriş yapılarak ve burada şifre kullanılmadan gerçekleştirilen SGK hizmet dökümü sorgulaması işleminin nasıl yapıldığını anlatarak devam edelim. Bu doğrultuda bu yöntem şu şekildedir;

ESGM uygulamasına giriş yapılarak ve burada şifre kullanılmadan yapılan SGK hizmet dökümü sorgulaması;

SGK hizmet dökümünüzün bilgisini, ilgili kuruma gitmeden, elektronik ortam üzerinden öğrenmek istiyorsanız ve bu amaç doğrultusunda geliştirilmiş olan iki dijital yöntem arasından ESGM sistemini kullanarak işlem yapmayı tercih ettiyseniz, izlemeniz gereken aşamalar şöyledir;

Haberin Devamı

· SGK hizmet dökümünüzün bilgisini öğrenmek için başlangıç aşaması olarak,esgm.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

· Hemen sonrasında, burada açılan yeni sayfanın sağ üst kenarında yer alan veE-SGKyazan bölüme geliniz.

· Daha sonra, bu sayfada, E-Hizmetler başlığı ile yer alan bir bölüm göreceksiniz.

· Bir sonraki aşamada, bu bölüm altında yer alan veE-Hizmetler Uygulamasıyazan alana geliniz.

· Hemen sonraki aşamada, burada açılan yeni sayfada E-Hizmetler Giriş Ekranıadı ile bir bölüm bulunmaktadır.

· Devamında, bu bölüm açıldıktan sonra burada yer alan veT.C yazan seçeneği işaretleyiniz.

· Bu aşamadan sonra, karşınıza açılacak olan yeni sayfada yer alan bazı bölümler göreceksiniz. Bu bölümler şöyledir;T.C Kimlik Numarası, İl, Doğum Yılı, Cilt Numarasıve Güvenlik Kodu.

· Daha sonraki aşamada, oluşturulmuş olan bu bölümleri doldurunuz.

Haberin Devamı

· Bu işlemlerin peşinden, burada yer alan ve Bilgileri Sorgulayazan seçeneğe tıklayınız.

· Daha sonra, son aşama olarak, yine bu sayfanın üst tarafında yer alan kurumlar arasından, işlem yapmak istediğiniz kurumunuzu seçiniz ve ardından hizmet dökümü sorgulaması işleminizi tamamlayınız.

Bu şekilde yaptığınız takdirde, ESGM uygulaması üzerinden, her hangi bir şifre kullanmadan hizmet dökümü sorgulamanızı öğrenmiş olursunuz.

Gördüğünüz gibi, SGK hizmet dökümü sorgulaması işlemi, ilgili kuruma gidilmeden de, web üzerinden çok daha rahat bir şekilde yapabilirsiniz ve bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.