Eğitim 2016 Lisans KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM

2016 Lisans KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM

02.07.2016 - 12:15 | Son Güncellenme:

ÖSYM 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasını ileri bir tarihe erteledi. Devlet dairelerinde yapılacak memur alım başvuru ve atamalarının tamamlanması KPSS sonuçları açıklaması için beklenecek. Peki 9 haziranda açıklanılacağı düşülen 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının yeni açıklama tarihinin ne zaman olduğu ise binlerce memur adayının en çok merak ettikleri konuların başında geliyor.

2016 Lisans KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM

Kamu dairelerinde çalışma isteyen her vatandaşın katılması gereken Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın 2016 ÖSYM sınav takviminde yer alan 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı geçtiğimiz nisan ayı içerisinde gerçekleştirildi. Türkiye genelinde binlerce devlet memur adayının katıldığı 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili olarak şimdilerde 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının ne zaman olacağı merak konusudur. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilecek 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının ne zaman yapılacağı gibi sorular, şu dönem içerisinde 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılan binlerce memur adayı için 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının ne zaman yapılacağı ise büyük bir heyecan yaratıyor.

Haberin Devamı

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son yıllarda sınav sonuç açıklamalarını rekor düzeyindeki zamanlama içerisinde gerçekleştiren Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı için sonuç açıklamalarının 9 haziran tarihinde yapılması beklenirken, aradan geçen haftalar içerisinde ÖSYM’den henüz bu doğrultuda bir açıklama gerçekleştirilmiş değil. Ancak geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından 2016 Lisans KPSS sonuçları için meraklı bekleyişini sürdüren binlerce memur adayına yönelik olarak bir son dakika bilgilendirme açıklaması gerçekleştirildi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen açıklama neticesinde özellikle de binlerce memur adayının 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları açıklamasının ileri bir tarihe ertelendiği geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen açıklamadan anlaşılıyor.

Haberin Devamı

Bu durum binlerce memur adayının erteleme ile birlikte oluşan yeni tarihe göre 2016 KPSS sonuçları açıklamasının hangi tarihte yapılacağı da ÖSYM’nin yapmış olduğu son dakika açıklaması içerisinde yer alıyor. Memur adaylarının merakla bekledikleri 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları açıklamasının 14 temmuza ertelenmesinin ana nedeni ise haziran ayı içerisinde Devlet Personel Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen 10 bin kontenjanlık memur alımlarının tamamlanmasının beklenmesi olarak gösteriliyor.

Türkiye genelinde binlerce devlet memuru adayı KPSS puanlarını öğrenebilecekleri 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasını büyük bir heyecan ile bekliyor. Ayrıca 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında lisans düzeyi eğitime sahip olan memur adaylarının alacakları KPSS puanlarının geçerlilik süresi 2017 yılına kadar olduğu gibi eğer gelecek yıl KPSS Lisans sınavı yapılmaz ise yapılana kadar geçerliliği sürmektedir. ÖSYM tarafından alınan bu karar kapsamında 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklaması Ramazan Bayramı sonrasında 14 temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

ÖSYM tarafından elektronik ortam üzerinden ‘ÖSYM Sınav Sonuçları’ ekranından gerçekleştirilecek 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklaması memur adayları tarafından T.C. kimlik numarası ve ÖSYM aday şifresi ile öğrenilebilecek. 2014 Ortaöğretim KPSS ve 2015 Lisans KPSS sınavlarına girerek KPSS puanı alan memur adaylarının geçerlilik süresi devam eden bu KPSS puanları üzerinden 22 haziranda başlayan personel alımları başvurularını ÖSYM aracılığı ile tamamlanmasının sağlanması bu erteleme ile sağlanıyor. Yoğunluk veya karışıklık yaşanmaması adına ÖSYM tarafından alınan bu karar kapsamında 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklaması Ramazan Bayramı sonrasında 14 temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yazarlar