Gündem Özel okul teşvik tercihi nasıl yapılır? Özel okul teşvik tercihlerinde son gün ne zaman?

Özel okul teşvik tercihi nasıl yapılır? Özel okul teşvik tercihlerinde son gün ne zaman?

10.09.2018 - 10:15 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başvuruları alınan özel okula teşvik sonuçları, geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçları açıklanan öğrenciler ise tercih yapmak için arayışa geçti. Peki özel okula teşvik tercihi nasıl yapılır? Özel okula teşvik tercihlerinde son gün ne zaman?

Özel okul teşvik tercihi nasıl yapılır Özel okul teşvik tercihlerinde son gün ne zaman

Özel okullarda eğitim görecek olan öğrencilere, devlet desteği için yapılan başvurular sonrasında gözler tercih işlemlerine çevrildi. Özel okul teşvik başvuru sonuçlarına ulaşmak isteyen öğrenciler TC kimlik numaraları ve başvuru güvenlik numarası ile giriş yaparak sorgulayabiliyor. Peki Özel okul teşvik trcihleri ne zaman, nasıl yapılır?

Haberin Devamı

ÖZEL OKULA TEŞVİK TERCİHİ NASIL YAPILIR?

Veliler/vasiler, Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu (Ek-12)’nda yer alan bilgilerin doğruluğundan sorumlu olacaktır. Yanlış bilgi ve belge sunanların başvuruları ve eğitim ve öğretim desteği hakları geçersiz sayılacak olup haklarında yasal işlem yapılacaktır.

-Veliler/vasiler, uluslararası federasyonlarca yapılmış olan ve öğrencinin katılmış olduğu olimpiyatlar ve resmi makamlarca ulusal ve il düzeyinde yapılan yarıGmalarda alınan derecelere (birinci, ikinci, üçüncü) ait belgelerin bir örneğini asıllarını ibraz etmek suretiyle başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir.

-Veliler/vasiler, eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine ait 2018 yılı Nisan-Mayıs-Haziran aylarından herhangi birinin toplam gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belge ve Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-Kılavuzu ekinde yer alan kira gelir taahhütnamesini başvuru esnasında okul müdürlüğüne teslim edecektir.

Haberin Devamı

-Veliler/vasiler, üniversitede öğrenim gören diğer kardeşlerin öğrenim durumunu veya üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belgeleri, okul başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir. Ayrıca veliler/vasiler; açık öğretim veya askeri okul öğrencilerinin öğrenim belgelerini ve Ek-12’nin Anne ve Babanın Durumu başlığının dördüncü satırında belirtilen durumun onaylı belgesini başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir.

-Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin velileri/vasileri Başvuru ve Yerleştirme Takviminde belirtilen tarihlerde e-okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapacaktır.

Özel okul teşvik tercihleri 7-14 Eylül tarihlerinde yapılacak. Yerleştirme sonuçları ise 17 Eylül'de açıklanacak.

KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

Özel okula yerleşen öğrencilerin kayıt ve nakil işlemleri 17-21 Eylül tarih aralığında alınacak.

ÖZEL OKULLARA EK YERLEŞTİRME OLACAK MI?

Haberin Devamı

Özel okullara yerleştirme işlemlerinden sonra, boş kalan kontenjanlar için aynı tercihler üzerinden 24 Eylül'de ek yerleştirme sonuçları açıklanacak. Ek Yerleştirme kayıt işlemlerinin tarihi ise 24-28 Eylül arasında yapılabilecek.

Eğitim ve Öğretim Desteğine Tercih Hakkı Sorgulama için tıklayınız

E OKUL GİRİŞ TIKLAYINIZ!